28 noiembrie 2021

Echipa Facultăţii de Drept din cadrul UVT s-a calificat în etapa finală a concursului „European Human Rights Moot Court Competition”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara s-a calificat în etapa finală a concursului „European Human Rights Moot Court Competition” (17-21 mai 2021)

În perioada 5 februarie – 21 martie 2021 s-au desfăşurat rundele internaţionale regionale ale concursului European Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs studenţesc de drepturile omului, aflat la a 9-a ediţie, organizat de ELSA International, în cooperare cu Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi European Human Rights Association.

În etapa finală a competiţiei s-au calificat 18 echipe, printre care şi cea a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Accesul în această etapă s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de participanţi şi a rezultatelor obţinute de aceştia la procesele simulate din rundele regionale.

Echipa Facultăţii de Drept din Timişoara este compusă din Lorena Lazea, Iulia Ungureanu, Raluca Ţigla şi Slaven Nichici (studenţi în anul III).

Competiţia constă într-o simulare a procedurilor în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante prezintă argumentele părţilor dintr-o cauză vizând dreptul la respectarea vieţii private, libertatea de întrunire, dreptul la un proces echitabil şi dreptul la un remediu efectiv, într-un stat care a derogat de la obligaţiile prevăzute în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului în contextul unei epidemii cu care se confruntă.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, felicită echipa de studenţi ai Facultăţii de Drept: „Ştiinţele juridice oferă un amplu cadru al competitivităţii şi performanţelor notabile. Echipa de studenţi ai Facultăţii de Drept din UVT, care participă la competiţia europeană European Human Rights Moot Court Competition merită încurajările şi felicitările noastre nu doar pentru că obţine, din nou, rezultate notabile într-un concurs de elită, ci şi pentru că este un promotor al brandului UVT în spaţiul public, ca model al performanţei internaţionale.”

Pregătirea echipei Facultăţii de Drept din Timişoara a fost coordonată de doamna prof.univ.dr. Raluca Bercea şi doamna lect.univ.dr. Sorina Doroga.