13 august 2022

Echipa naţională de bob participantă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Echipa naţională de bob participantă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, unde s-au clasat pe locul 13, va avea o vitrină de prezentare la Muzeul Sportului Argeşean „Campionii”, secţie a Muzeului Judeţean Argeş.

Joi, 10 martie 2022, la Muzeul Judeţean Argeş a avut loc o întâlnire oficială a vicepreşedintelui Consilului Judeţean Argeş, Adrian Bughiu, subprefectului Ciprian Neculăescu şi managerului muzeului Cornel Popescu cu membrii lotului naţional de bob. Lotul olimpic de bob a avut în componenţa sa la Beijing şase argeşeni, majoritatea legitimaţi la Clubul Sportiv Muscel.

„Am organizat, de-a lungul ultimului an, întâlniri cu sportivii argeşeni care au participat la Jocurile Olimpice de Vară, şi am încercat să scoatem în evidenţă performanţa atât pe partea sportivă cât şi pe partea de tineret. Sunt oameni valoroşi cu care m-am mai întâlnit de-a lungul timpului. Aici, la Muzeul Judeţean Argeş nu exista o vitrină dedicată bobului, iar Argeşul excelează în ceea ce priveşte componenţii sporturilor de iarnă pe echipe. Trebuie menţionat că domnul antrenor Iulian Păcioanu este la opta participare la Jocurilor Olimpice. Ţinând cont că şi ceilalţi componenţi ai lotului naţional au origini argeşene este o mândrie pentru fiecare dintre noi. Pentru a le asigura o nemurire a performanţelor invitaţilor noştri vom amenaja o vitrină a sporturilor de iarnă. În acest moment dumnealor sunt cei mai buni pe această zonă” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreşedinte CJ Argeş.

Pentru vitrina ce le este destinată echipa de bob a donat muzeului un echipament complet, cască, costum, ghete şi mănuşi, programul Comitetului Olimpic şi diploma primită. În plus, membrii echipei au dat autografe pe o fotografie oficială de la Jocurile Olimpice.

O altă surpriză oferită membrilor echipei de bob din partea Consiliului Judeţean Argeş a constat într-un tablou cu sportivii pictat de un profesor al Şcolii Populare de Arte şi Meserii.

„Aici, la Muzeul Sportului Argeşean „Campionii” reunim sportivii şi cluburile care au reprezentat Argeşul, care au minim un titlul de campion naţional în palmares. Este o onoare şi o bucurie pentru noi să avem muscelenii noşti care ne-au reprezentat cu cinste în competiţii europene, mondiale şi recent la Olimpiada de Iarnă de la Beijing” – Cornel Popescu, manager Muzeul Judeţean Argeş.

„Rezultatele lor nu sunt doar acum la Jocurile Olimpice Beijing ei având rezultate foarte bune de-a lungul timpului la nivel naţional şi internaţional. Onorant pentru noi este că ne-au reprezentat şi că au făcut o figură frumoasă. Sportul dezvoltă şi menţine caracterul. Felicitări şi mult succes! Cu siguranţă vor aduce şi mai multe rezultate pentru sportul argeşean şi naţional. La Câmpulung locuiesc lângă club şi i-am văzut ce eforturi depun pentru a obţine aceste rezultate” – Ciprian Neculăescu, subprefect.

„Clubul Sportiv Muscel a fost reprezentat la Beijing de cinci persoane, trei sportivi, doi în staff-ul tehnic. Trebuie remarcat că Mihai Tentea şi Ciprian Daroczib sunt la a doua ediţie a jocurilor olimpice. Băieţii sunt campioni mondiali şi europeni de junior şi cu rezultate foarte bune la seniori. Mai avem doi ani de juniorat şi sperăm să mergem pe acelaşi trend. Vom merge pe medalii şi la nivelul seniorilor dacă vom fi susţinuţi ca până acum de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, de către Federaţia Română de Bob şi Sanie, de către Clubul Sportiv Muscelul” – Iulian Păcioianu, antrenor.

„Am încercat să susţin şi să ajut colegii mei şi echipa României cum am putut pentru a urca cât mai mult în clasament. Suntem mândrii de ceea ce am realizat şi în continuare o să muncim ca la următoare ediţie să urcăm şi mai mult în clasament” – Mihai Păcioanu, serviceman.

„Sunt pilotul României de 5 ani. Am avut o prestaţie onorabilă la Jocurile Olimpice de la Beijing. Eu, ca şi pilot, pot spune că în şapte din cele opt manşe am concurat la nivelul la care ne-am dorit. Sperăm ca pe viitor să ne îmbunătăţim nivelul, să continuăm să ne luptăm cu cei mai buni şi cu fiecare competiţie să creştem” – Mihai Tentea, pilotul lotului român de bob.

„Fac parte din lotul de bob din 2017. Sunt la a doua participare a Jocurile Olimpice, unde am avut un rezultat foarte bun la bobul de patru. Pe viitor ne dorim să atingem performanţe cât mai bune” – Ciprian Daroczi, împingător lotul de doi şi lotul de patru.

Lotul olimpic de bob a avut în componenţa sa la Beijing 6 argeşeni.

Antrenorul Iulian Păcioianu, serviceman-ul Mihai Păcioianu, sportivii Mihai Tentea,

Ciprian Daroczi, Radul Dobre şi Ionuţ Piţa (Kinetoterapeut).

La Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing s-au clasat pe locul 13.