Publicat: 11 Mai, 2017 - 20:40

Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria susține sportul ca parte a unui stil de viață activ, la OMV Petrom Bucharest Half Marathon, între 13-14 mai,  cu o echipă de peste 70 de alergători. Aceasta va fi formată din pacienți și angajați - care vor participa la cursa populară, cursa individuală, ştafetă şi semimaraton, pentru al 3-lea an consecutiv.  Participarea la eveniment face parte din acțiunile dedicate luptei împotriva obezității, susținute de către Ponderas Academic Hospital, singurul centru de excelență în chirurgia bariatrică și metabolică din Estul Europei cu dublă acreditare.
La final de eveniment, toţi kilometrii parcurşi vor fi depuși în #BancaDeKM, platforma de responsabilitate socială a Regina Maria. 
“Banca De KM” a fost inaugurată de Ponderas în 2015. În cursul anului 2016, platforma a intrat în portofoliul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria, după ce Ponderas a devenit cel mai mare spital al Rețelei, sub denumirea Regina Maria Ponderas Academic Hospital. 
“Banca De KM” numără 620 de utilizatori. De la deschiderea platformei, au fost peste 188.000 de km depuși și 180 de pachete de screening-uri efectuate. Unul dintre cazurile remarcabile este cel al lui Ioan Adam (65 de ani), care, după efectuarea unui screening Ponderas Health Scan, accesat prin “Banca De KM”, a hotărât să facă pasul de a se opera. Intervenția bariatrică i-a îmbunătățit considerabil calitatea vieții. În cele 6 luni de la intervenție, s-a bucurat de scăderea excesului ponderal  și de remisia diabetului zaharat de tip 2.
Peste 7.000 de pacienți au apelat la intervenții bariatrice în cadrul Ponderas Academic Hospital,  pentru a beneficia de remisia afecțiunilor asociate obezității.
Despre Banca de KM    

“Banca de KM” este prima bancă care converteşte kilometrii efectuaţi în servicii medicale și de nutriţie. Alergatul, mersul cu bicicletă, înotul sau orice altă formă de mişcare măsurabilă în kilometri este validă pentru a avea cont în “Banca de KM”. Kilometrii efectuaţi pot fi depuşi în Banca de KM ţinând cont de următorii paşi: se deschide un cont personal pe www.bancadekm.ro, apoi folosind aplicaţia, pedometrul sau orice alt dispozitiv de măsurare se postează public pe Facebook kilometrii parcurşi dând share direct din aplicaţie sau pozând kilometrii afişaţi pe dispozitiv alături de #BancadeKM. 

Serviciile oferite de Regina Maria Ponderas Academic Hospital prin convertirea kilometrilor parcurşi sunt: consult medic specialist în chirurgia obezităţii (250 km); Ponderas Health Scan (200 km); consult nutriţionist şi examen Tanita (100 km); examen iDXA şi interpretare (50 km). Serviciile medicale disponibile pot fi utilizate de către cei care depun kilometri sau pot fi oferite de aceștia unor persoane care au nevoie. Comunicat de presa: Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria