Publicat: 17 Octombrie, 2018 - 08:53
Share

Ministrul interimar al Educaţiei Naţionale, Rovana Plumb, felicită cei cinci elevi care au obţinut rezultate remarcabile la a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie. Totodată, ministrul Rovana Plumb mulţumeşte profesorilor coordonatori care au pregătit cu dăruire şi profesionalism lotul olimpic în atingerea acestei performanţe: două medalii de aur, o medalie de argint şi două de bronz.

Elevii laureaţi cu aur sunt Daria Maria Hărăbor (Şcoala Gimnazială nr. 29 din Bucureşti) şi David Corneliu Turturean (Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" din Suceava), în timp ce Traian Rareş Tuş (Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" din Baia Mare) a fost distins cu o medalie de argint. Maria Iordache (Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Brăila) şi Vlad Roşca (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au fost medaliaţi cu bronz.

Lotul olimpic al României a fost coordonat şi însoţit de profesorii Cătălina Anca Marian (Colegiul Naţional "Inochentie Micu Clain" din Alba Iulia) şi Grigoruţă Oniciuc (Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra Neamţ).

Ediţia a XXIII-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-a desfăşurat în perioada 6-14 octombrie, în Colombo (Sri Lanka), şi a reunit 80 de concurenţi din 18 ţări.

Elevii români care obţin medalii şi menţiuni la olimpiadele internaţionale/regionale sunt premiaţi, în fiecare an, de Ministerul Educaţiei Naţionale. De asemenea, profesorii care pregătesc elevul/elevii sunt recompensaţi cu un premiu în bani, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru elevul sau unul dintre elevii premiaţi. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele sunt utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. 

În acelaşi timp, costurile pentru participarea loturilor olimpice la competiţiile internaţionale/regionale pe discipline sunt asigurate din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale.

 

Tag-uri Nume: