21 mai 2022

Echipa Teatrului de Balet Sibiu participă şi în acest an la Maratonul Internaţional Sibiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Echipa Teatrului de Balet Sibiu participă şi în acest an la Maratonul Internaţional Sibiu.

Teatrul de Balet Sibiu susţine şi în acest an cauza Asociaţiei SUS INIMA, prin prezenţa, sâmbătă, 4 iunie 2022, pentru al doilea an consecutiv, la Maratonul Internaţional Sibiu, a unui număr 30 de dansatori şi angajaţi ai instituţiei. Dintre aceştia, 16 persoane vor alerga în cadrul Crosului Visma, pe o distanţă de 5 km, 1 persoană va alerga 10 km, în cadrul cursei Wenglor, iar 13 persoane din echipa Teatrului de Balet Sibiu s-au alăturat echipei de organizare a maratonului în calitate de voluntari.

„Îi felicit pe toţi colegii mei care vor participa anul acesta la Maratonul Internaţional Sibiu. Determinarea, responsabilitatea şi dorinţa fiecăruia de a ajuta comunitatea, ne fac cinste tuturor. Anul acesta, din păcate, nu voi putea fi alături de ei la maraton, pentru că în aceeaşi perioadă voi fi prezent la Ruse, în Bulgaria, în juriul competiţiei „MOVMNT Internaţional Dance Competition”, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate dansului din Bulgaria. Sper ca publicul nostru din Sibiu să se alăture şi în acest an cu donaţii, cauzei pe care o susţinem” Ovidiu Dragoman, Manager Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Teatrul de Balet Sibiu

„Este important să fim în continuare conştienţi de faptul că lipsa condiţiilor materiale decente continuă să fie un factor determinant în lupta cu cancerul. Un număr semnificativ de pacienţi oncologici aleg să nu continue tratamentul recomandat, datorită condiţiei materiale, care nu le permite să facă naveta sau să stea în chirie sau la hotel în Sibiu, pentru 6-8 săptămâni, atât cât durează tratamentul. SUS INIMA îi deserveşte pe o mare parte din aceşti pacienţi.

Toate serviciile SUS INIMA sunt oferite gratuit şi puse la dispoziţia beneficiarilor. Casa SUS INIMA oferă o masă caldă pe zi şi cazare care include accesul la dormitoare, băi, o bucătărie şi o grădină exterioară, complet mobilate şi dotate cu toate cele necesare, de la lenjerii curate, la farfurii sau produse de igienă.

Ne propunem să strângem împreună suma care va acoperi nevoile însumate pentru Casa SUS INIMA 1 şi Casa SUS INIMA 2 din Sibiu pe o perioadă de 6 luni.” Asociaţia SUS INIMA

Cum puteţi susţine echipa Teatrului de Balet Sibiu ?

Persoanele care vor susţine cu donaţii echipa TBS la Maratonul Internaţional Sibiu vor beneficia de acces gratuit la unul dintre spectacolele programate la Teatrul de Balet Sibiu în perioada septembrie – decembrie 2022. Biletele de acces gratuit pot fi ridicate de la sediul administrativ al TBS (Parcul Tineretului, nr. 1), începând cu data de 1 septembrie 2022, în limita locurilor disponibile şi în baza dovezii achitării donaţiei. Toţi banii strânşi vor fi direcţionaţi către Asociaţia SUS Inima Sibiu.

Publicul poate susţine echipa Teatrului de Balet Sibiu, cu donaţii pe site-ul Maratonului Internaţional Sibiu, la următoarele linkuri:
Natalie Barbis, balerină (Australia) – Susţine
Gabriela Checo, balerină (Republica Dominicană) – Susţine
Gineva D’aquino, balerină (Italia) – Susţine
Gabriella Delgado, balerină (Republica Dominicană) – Susţine
Tereza Dragomir, balerină (România) – Susţine
Alba Fernandez, balerină (Spania) – Susţine
Ellie Hennequin, balerină (Marea Britanie) – Susţine
Ayaka Nagai, balerină (Japonia) – Susţine
Andreea Simonas, balerină (România) – Susţine
Camille Texier, balerină (Franţa) – Susţine
Mihaela Văduva, Compartiment pregătire şi organizare evenimente – Susţine
Franco Cubero, balerin (Cuba) – Susţine
Maynard Fernandez, balerin (Cuba) – Susţine
Răzvan Iacob, balerin (România) – Susţine
Mattia Longhitano, balerin (Italia) – Susţine
Gavin Nicholson, balerin (SUA) – Susţine
Mihai Zugravu, PR – Susţine

Asociaţia SUS INIMA este o organizaţie de caritate nonguvernamentală, înfiinţată în Sibiu, cu scopul sprijinirii persoanelor afectate de cancer, atât a celor diagnosticate, cât şi a familiilor şi îngrijitorilor lor. După finalizarea perioadei de prospectare a contextului general local, asociaţia SUS INIMA a identificat două direcţii de dezvoltare, fiecare având beneficii pe termen scurt, mediu şi lung pentru pacienţii oncologici şi aparţinătorii lor. Prima iniţiativă a asociaţiei a fost dezvoltarea proiectului „Centrului de suport oncologic SUS INIMA”, astfel încât astăzi, echipa noastră include doi navigatori de pacienţi oncologici, un lucrător social, psihologi şi nutriţionişti care deservesc activitatea centrului, axată pe suplinirea acestor nevoi: nevoia de siguranţă; nevoia de iubire şi apartenenţă, nevoie de stimă şi nevoia de actualizare.

Dintre beneficiile pe care le urmărim pentru a întâmpina aceste nevoi, menţionăm: posibilitatea de a întâlni cu alte persoane aflate în aceeaşi situaţie; dezvoltarea de noi relaţii personale şi evitarea izolării sociale; posibilitatea de a împărtăşi informaţii despre diferite subiecte; învăţarea şi practicarea de exerciţii fizice pentru recuperarea fizică; facilitarea întâlnirii cu specialişti din domenii diferite (oncologie, radioterapie, fizioterapie, psihoterapie); activităţi speciale de reducere a depresiei şi stresului. Toate acestea au ca scop direct: îmbunătăţirea stării de spirit, respectiv a calităţii vieţii pacienţilor şi aparţinătorilor în vederea depăşirii contextului oncologic în echilibru şi siguranţă.

Sursa foto: sibiubalet.ro