16 august 2022

Echipa Teatrului de Stat Constanţa se află într-o perioadă de participări la festivaluri naţionale şi internaţionale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Între stagiunea obişnuită şi stagiunea estivală, TEATRUL DE STAT CONSTANŢA A PARTICIPAT ŞI PARTICIPĂ LA NUMEROASE FESTIVALURI

După încheierea, cu două premiere importante – „Universuri paralele” şi „Îndoiala” -, a stagiunii teatrale 2021 – 2022 şi înainte de începerea Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS 2022, echipa Teatrului de Stat Constanţa se află într-o perioadă de participări la festivaluri naţionale şi internaţionale.

Astfel, spectacolul „8 TAŢI” de Tina MÜLLER, traducerea Ciprian Marinescu, regia artistică Irisz Kovacs, scenografia Theodor Niculae a fost selectat să participe la Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver” de la Galaţi, în cadrul căruia a avut o reprezentaţie în 21 mai.

– Spectacolul „MARIA TĂNASE. O POVESTE”, scenariul şi regia de Carmen Lidia Vidu a fost reprezentat la Târgu Jiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Elvira Godeanu, în 26 mai.

– Spectacolul „UNIVERSURI PARALELE” de David Lindsay-Abaire, regia Radu lacoban a avut o reprezentaţie în 16 iunie, la Festivalul BUZĂU/ IUBEŞTE/ TEATRUL.Cătălina Mihai a obţinut Premiul Festivalului pentru Ceamai bună actriţă.

– Spectacolul „DOI TINERI DIN VERONA” de William Shakespeare, regia Alexandru Mâzgăreanu a fost selectat să participe la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS 2022), cel mai prestigios festival de teatru din România şi din sud-estul Europei, reprezentaţia fiind susţinută în 27 iunie.

– Tot la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS 2022) a fost invitat să participe spectacolul-instalaţie „#acedesiguranţă” regia Bobi Pricop, coproducţie a Teatrului de Stat Constanţa cu Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, reprezentaţie programată duminică, 3 iulie.

– Miercuri, 6 iulie 2022, spectacolul „8 TAŢI” de Tina MÜLLER, regia Irisz Kovacs, participă la THEATER NETWORKING TALENTS – Festival Internaţional dedicat Tinerilor Regizori, ediţia a IV-a (Craiova, 5-9 iulie 2022.

Spectacolul „MARIA TĂNASE. O POVESTE”, scenariul şi regia Carmen Lidia Vidu, va avea o reprezentaţie duminică, 24 iulie, în capitală, în cadrul evenimentului intitulat Grădina cu Filme – Cinema & More, în organizarea Centrului de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.

– Marţi, 16 august, spectacolul „8 TAŢI” de Tina MÜLLER, regia Irisz Kovacs, va participa la IDEO IDEIS – Festivalul Naţional de Teatru Tânăr, care se desfăşoară în perioada 15-21 august, la Alexandria.

Astfel, cea mai mare parte din echipa artistică şi tehnică a Teatrului de Stat Constanţa a fost plecată în turnee în multe oraşe din ţară, pentru a reprezenta municipiul şi judeţul Constanţa şi pentru a contribui la creşterea prestigiului lor cultural.

În cadrul Galei Premiilor UNITER, care se va desfăşura luni, 4 iulie, de la ora 21, la Bistriţa, şi va fi transmisă în direct de televiziunea publică, IRISZ KOVACS, regizoarea spectacolului „8 TAŢI”, menţionat repetat mai sus, este nominalizată la PREMIUL PENTRU DEBUT.

Teatrul de Stat Constanţa mai este prezent la Gală Premiilor UNITER şi prin spectacolul „ZIUA Z” de Ionuţ Sociu, regia Bobi Pricop, care este nominalizat la secţiunea CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU TV / TELEPLAY.

Este cel de-al doilea an consecutiv în care Teatrul de Stat Constanţa obţine două nominalizări la premiile UNITER, cele mai importante premii din teatrul românesc, anul trecut una dintre ele materializându-se în Premiul pentru Debut acordat regizoarei Diana Mititelu pentru spectacolul „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya.

Tot referitor la Gală Premiilor UNITER, mai menţionăm că, anul acesta, Erwin Şimsensohn, directorul Teatrului de Stat Constanţa, în calitatea sa de regizor, este membru în juriul concursului care premiază Cea mai bună piesă românească a anului 2021.