Publicat: 30 Iunie, 2018 - 19:15
Share

În cursul acestei dimineți, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș s-a deplasat împreună cu directorul general al a A.N. „Apele Române”, Victor Sandu și directorul general adjunct, Dorel – Marcel Dume, în localitățile afectate de inundații din județele Brașov și Covasna.

În acest moment au fost evacuate cca 40 case din satul Lunca Mărcușului și cca 40 case din satul Băcel, în urma cedării digului pe pr. Târlung, mal drept. Echipele A.N. „Apele Române” intervin pentru consolidare cu cca 5.000 saci de nisip în vederea menținerii și protejării digului pe partea stângă. De asemenea, au fost aduse pompe pentru evacuarea apelor ce vor fi instalate atunci când situația o va impune.

La Barajul Săcele se evacuează un debit de cca 140 mc/s din care cca 60 mc/s prin golirea de fund.

DN București – Brașov a fost redat circulației prin scăderea cu 15 cm a nivelului în lac.

La fața locului au fost dislocate Centrele de Intervenție Rapidă(CIR) Vâlcea și Mureș ce intervin cu motopompe și saci.

 

A.N. „Apele Române” monitorizează permanent cursurile de apă, se intervine pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a râurilor, precum şi pentru punerea în siguranţă a punctelor critice înregistrate pe sectoarele vizate de avertizările hidrologice.

Ministerul Apelor și Pădurilor și A.N. „Apele Române”  sfătuiește populația aflată în zonele sub avertizare să respecte indicațiile reprezentanților IGSU în vederea evitării pierderilor de vieți omenești.

Tag-uri Institutii: