26 iunie 2022

Economia Coreei de Nord s-a îmbunătățit, dar situația alimentară rămâne complicată

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În Coreea de Nord, sectorul agricol nu a reușit să atingă obiectivele planului de producție a cerealelor din cauza pagubelor provocate de ciclonii din anul trecut

Economia Coreei de Nord s-a îmbunătățit, dar situația alimentară rămâne complicată, potrivit celor declarate de liderul nord-coreean Kim Jong Un în cadrul unei ședințe plenare a Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Coreean.

După cum semnalează agenția oficială coreeană de știri (KCNA), producția industrială a crescut cu 25%, dar „sectorul agricol nu a reușit să atingă obiectivele planului de producție a cerealelor din cauza pagubelor provocate de ciclonii din anul trecut „, a spus Șeful Statului. El a cerut, apoi măsuri, pentru reducerea impactului dezastrelor naturale.

La rândul său, agenția de știri a Coreei de Sud, Yonhap News, scrie că „Coreea de Nord s-ar putea confrunta cu un deficit de aproximativ 1,3 milioane de tone de alimente până la sfârșitul anului”.

Cu ocazia sesiunii plenare, Kim a solicitat intensificarea eforturilor pentru a furniza hrană, îmbrăcăminte și adăpost populației. De când a început pandemia, Phenianul a impus controale stricte la frontieră și alte măsuri pentru a preveni răspândirea virusului, cum ar fi restricțiile privind călătoriile externe, tara rămânând deschisă în interior.

Redactor Ciprian Pop