Publicat: 11 August, 2020 - 09:40
Share

Pentru a veni în sprijinul operatorilor din turism, puternic afectaţi de măsurile anti COVID-19, în perioada 04-07 august 2020, Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării împreună cu Consiliul Judeţean Tulcea au organizat un press-trip prin care au readus în atenţia turiştilor români, cea mai sigură destinaţie turistică în perioadă pandemică - Delta Dunării, cu accent pe ecoturism, trasee de caiac/canoe sau canotci şi gastronomie deltaică.

În cadrul acestui eveniment, jurnaliştii prezenţi au redescoperit Delta Dunării, destinaţia ideală de vacanţă în acest an şi probabil şi în anii următori, care prin specificul turismului deltaic, asigură distanţare socială şi oferă siguranţă sanitară.

Jurnaliştii au putut să constate că operatorii turistici dezvoltă noi unităţi de cazare prietenoase cu mediul, păstrând specificul cultural şi că încearcă să-şi atragă oaspeţii cu produse turistice inedite, dezvoltând acest concept, atât de necesar Deltei, de ecoturism - vizitare lentă şi responsabilă a destinaţiei. Ofertele turistice actuale, care nici nu existau în urmă cu câţiva ani, arată importanţa fondurilor europene pentru dezvoltarea ecoturismului.

"Există turism şi după COVID-19. Cu toate că turismul în judeţul Tulcea a fost cel mai afectat din cauza măsurilor dispuse, constatăm că Delta Dunării a reuşit să devină una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă, înregistrând o creştere între 15%-52% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De ce? Operatorii din turism nu au crescut preţurile, au implementat măsurile necesare pentru a asigura siguranţa sanitară şi nu în ultimul rând, turismul deltaic oferă prin specificul său distanţare socială şi siguranţă, alături de peisajul mirific reprezentat de o Rezervaţie a Biosferei.

Pentru ca Delta Dunării să devină un simbol al ecoturismului pe plan mondial, este nevoie ca Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice să depună eforturi conjugate cu toţi stakeholderii, la care să se alăture şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) care trebuie să urgenteze implementarea proiectului privind zonele de campare, precum şi asigurarea măsurilor de siguranţă pe traseele de caiac-canoe, aceasta presupunând inclusiv acţiuni de decolmatare şi să nu uităm de managementul integrat al deşeurilor în Rezervaţie", a precizat Cătălin Ţibuleac, preşedintele AMDTDD.

În press-trip jurnaliştii au avut posibilitatea să viziteze capabilităţile de cazare ecologică de la Lunca, Sarichioi, Enisala, Crişan şi să experimenteze o plimbare cu bicicletele nautice pe lacul Razelm şi cu caiacele pe canalele Deltei din zona Mila 23-Crişan.

Destinaţia turistică Delta Dunării şi Dobrogea de Nord, are oferte pentru toate categoriile de turişti, respectiv cazare de la o margaretă, până la resorturi clasificate 4 sau 5 stele în Mahmudia, Crişan sau municipiul Tulcea, iar administratorii de pensiuni şi hoteluri au implementat măsuri stricte, care asigură turiştilor siguranţa sanitară atât de necesară.

Jurnaliştii au vizitat o parte din oferta turistică culturală a destinaţiei, cetatea Enisala din comuna Sarichioi, cetatea Aegyssus din Tulcea, Muzeul de istorie şi arheologie şi Monumentul Independendenţei din municipiul Tulcea.

Tag-uri Nume: