Publicat: 29 Mai, 2016 - 13:59
Share

Numărăm zilele până la PLAI XI (ediţia a 11-a, în 9 – 11 septembrie 2016) şi ne bucurăm că avem un public interesat de PLAI şi nerăbdător, de aceea dorim să confimăm următoarele: în seara de 9 septembrie vor urca pe scena de world music de la Muzeul Satului Bănăţean trupa Milky Chance, iar în seara de 10 septembrie, tot pe scena de world music, va concerta Marinah – membră a trupei experimentale Ojos de Brujo, alături de Chicuelo - unul dintre cei mai renumiți chitarişti de flamenco ai lumii.

Pentru că PLAI este un festival în care au crescut de-a lungul timpului mai multe arii culturale si artistice, vă anunţăm ca şi în acest an Sabotage şi Freenetik vor aduce artişti pe scena de muzică electronică în serile de vineri (Sabotage) şi sâmbătă (Freenetik). De asemenea, îi avem alături, în continuare, pe Marele Ecran şi Pelicula Culturală, parteneri de tradiţie şi prieteni ai cinefililor, care vor pregăti proiecţiile din binecunoscuta Casă a Filmelor. Antagon Festival va aduce spectacole de teatru, şi nu numai, pe scena de teatru—dans a festivalului şi cei peste 40 de parteneri culturali vor umple aleile muzeului de workshop-uri şi ateliere creative şi interactive. Mai multe detalii despre programul festivalului, cu toate ariile sale, vom anunţa în luna iunie.

Abonamente la preţ special de pre-sale, 75 de lei pentru cele 3 zile de festival, se pot achiziţiona până în in 30 iunie. Acestea sunt disponibile pe site-ul Eventim şi în reţeaua de distribuţie formată din magazinele Germanos, Orange, Vodafone şi la librăriile Cărtureşti.

Detalii: www.plai.ro, www.facebook.com/PLAIFestival, www.twitter.com/PLAIFestival

PLAI, foarte pe scurt:

- cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat 100% de voluntari.

- primul festival din România ajuns în finala European Festival Awards. Festival finalist în 2012, 2014 și 2015 la categoria Best Small European Festival.

- câstigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 (cel mai bun proiect multicultural din România; premiu înmânat de către Hans-Gert Pottering şi Angela Merkel)

- câstigător al premiului I al Galei Societăţii Civile 2009 la secţiunea Artă şi Cultură.

3 zile de festival
9 concerte de world music, jazz şi fusion
45 de parteneri culturali ce oferă peste 200 de activităţi 
100% voluntariat