27 septembrie 2022

Ediţia 20 a Festivalului Internaţional Kaleidoszkop

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Între 2-7 noiembrie, în oraşul Kaposvar din Ungaria, s-a desfăşurat Ediţia 20 a Festivalului Internaţional Kaleidoszkop, o competiţie care se organizează din anul 1999 şi care este deschisă actorilor amatori şi profesionişti, trupelor de teatru şi creatorilor de film. Teatrul Independent Osono a intrat în concursul Festivalului cu filmul experimental „Magamban biztam / Am avut încredere în mine”, cu care a câştigat Premiul II. la categoria filme inspirate din creaţii lirice/poezii. Filmul este regizat de Fazakas Misi şi îl are drept protagonist pe Mucha Oszkar, actor al Trupei Osono.

Pentru Trupa Osono, participarea în Kaleidoszkop şi Premiul obţinut de filmul ‘Magamban biztam / Am avut încredere în mine’ au greutatea unui gest de o importanţă specială, în sensul că reprezintă o confirmare a faptului că suntem pe drumul cel bun în căutarea şi experimentarea unor noi căi de exprimare artistică, drum pe care am pornit în pandemie, ca urmare a reducerii activităţii noastre teatrale.

Pe lângă premiul obţinut, juriul Festivalului Internaţional Kaleidoszkop a evaluat foarte pozitiv şi creaţiile-video de poezie ale elevilor din clasa de actorie a Liceului de Arte Plugor Sandor. Este vorba de înregistrări video realizate în Tabăra de creaţie şi în cursul condus de Mucha Oszkar, pentru elevii din clasele de actorie ale Liceului de Arte din Sfântu Gheorghe, producţii video care au fost de asemenea selectate şi proiectate în Programul competiţiei din cadrul Kaleidoszkop.