7 iulie 2022

Ediția a IV-a a Cybersecurity Online Forum

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dragoș – Cosmin – Lucian PREDA, Director General al Societății Naționale de Radiocomunicații S.A.:
“În mod fundamental securitatea infrastructurii descrie defapt un mod de a gândi protecţia întregului perimetru tehnologic al organizaţiei.”

Dragoș – Cosmin – Lucian PREDA, Director General al Societății Naționale de Radiocomunicații S.A. (RADIOCOM), va participa, miercuri, 13 aprilie 2022, în calitate de speaker, la ediția a IV-a a Cybersecurity Online Forum, organizat de Financial Intelligence.
Evenimentul reunește sectorul IT&C alături de oficiali ai autorităților de stat, politicieni, ambasadori, oameni de business, top management de companii din diferite domenii, precum securitate cibernetică, IT, energie, bănci, piață de capital, telecom, gambling, industrie, militar și altele, mass media și alți specialiști din domeniu.
Printre cele mai importante subiecte de pe agenda evenimentului se numără:
• Noi provocări din domeniul securității cibernetice, după pandemia COVID 19 și în contextul invaziei Rusiei în Ucraina,
• Cyberintelligence – vulnerabilități, riscuri și amenințări,
• Cybersecurity și infrastructura critică,
• Importanța tehnologiei 5G și riscurile pentru securitate legate de aceasta,
• Centrul European Cyber Security de la Bucureşti – oportunități pentru România.

Participarea d-lui Dragoș – Cosmin – Lucian PREDA la acest eveniment este încă un prilej de a sublinia rolul RADIOCOM în identificarea și valorificarea oportunităților privind dezvoltarea de servicii inovative în contextul favorabil prilejuit de găzduirea în România a sediului Centrului European de Securitate Cibernetică.
“Dacă vrem să avem o societate digitalizată, dacă vrem să transpunem în mod corect toate soluțiile pe care le reclamăm și de care avem nevoie pentru tele-școală, tele-muncă, e-sănătate trebuie să avem comunicații transpuse corect în România, în condițiile în care țara noastră își promovează și consolidează profilul european de lider în domeniul securității cibernetice și al telecomunicațiilor de mare și foarte mare viteză.
RADIOCOM este o companie cu un istoric de peste 90 de ani, cu o puternică resursă tehnică, centrată pe zona de broadcasting.
În același timp, RADIOCOM este pregătită pentru adaptare și dezvoltare, în prezent, aflându-se în fața unui nou ciclu evolutiv, atât al mediului intern, dar și al mediului extern, acest aspect fiind strâns legat de evoluțiile tehnologice preconizate și de piața de comunicații electronice în general.
Conceptul propriu-zis de securitate a infrastructurii include nu numai protecţia împotriva unui atac cibernetic tradiţional, ci şi protecţia împotriva dezastrelor naturale, un lucru extrem de important, iar noi, în cadrul RADIOCOM ne-am luat angajamentul de a sprijini toate aceste sisteme de future-proof, care sunt într-o dinamică de aproape 10 ani la nivel internaţional.
În mod fundamental securitatea infrastructurii descrie de fapt un mod de a gândi protecţia întregului perimetru tehnologic al organizaţiei.
Scopul final este de a spori măsurile de securitate şi de a minimiza timpul de nefuncţionare şi uzură asociată, atât pentru clienţi, cât şi pentru posibila pierdere a unei mărci, a reputaţiei, pentru reducerea costurilor de conformitate cu care se confruntă.”, a declarat Dragoș – Cosmin – Lucian PREDA, Director General al RADIOCOM.
***
RADIOCOM este lider în domeniul broadcasting-ului la nivel național, precum şi un jucător important în domeniul comunicaţiilor electronice.
Obiectul principal de activitate al companiei este transportul și difuzarea cu mijloace radio a programelor publice ale Societății Române de Radiodifuziune (SRR) și Societății Române de Televiziune (SRTv), ceea ce reprezintă o importantă componentă strategică pentru asigurarea transmisiilor în situații de urgență. Prin difuzarea programelor publice de radio și televiziune, RADIOCOM îndeplinește un serviciu public esențial, constând în asigurarea continuităţii dreptului la informare gratuită a populaţiei, ca drept constituțional al cetățenilor României.