Publicat: 22 Februarie, 2018 - 17:27
Share

Peste 300 de elevi din localitatea Apostolache au participat la editia cu numarul 45 a Campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate", derulata de catre voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Un medic stomatolog si un psiholog le-au prezentat copiilor notiuni despre cum sa-si ingrijeasca sanatatea si cum sa se comporte in societate.

"A fost o atmosfera foarte placuta si copii foarte deschisi, foarte intelegatori, se vede ca au o relatie buna cu profesorii si cu educatorii. Am fost placut impresionata. Copiii au parut interesati si pareau pregatiti, ceea ce  ma face sa cred ca relatia cu cadrele didactice este buna. De asemenea, m-am bucurat de discutia si conversatia cu cadrele didactice in cadrul acestui eveniment. Astazi, le-am vorbit copiilor despre hartuire, despre violenta, despre fenomenul de bullying", a susținut Cristina Enescu, psihoterapeut.

 

"Am fost placut impresionata de copiii din aceasta localitate, ei deja cunosteau notiunile de periaj corect. Le-am spus si despre mijloacele auxiliare periajului, i-am indrumat sa mearga la medicul stomatolog de doua ori pe an, chiar daca pe ei nu ii doare, medicul stomatolog va descoperi eventuale cariute de care ei nu stiu. Este bine sa spele de 2 ori pe zi pe dinti pentru a nu le aparea carii, pentru nu a avea un miros urat la gurii, gingiile sangerande, a atras atenția Claudia Buduna, medic specialist Stomatologie Generala.

"Chiar vorbeam cu colegii profesori si ne doream sa aducem un stomatolog, un psihiatru pentru a ne ajuta, caci stim si noi matematica, fizica, chimie, dar dumnealor sunt specialisti si ne ajuta si mai mult la orele de consiliere, ne ajuta pentru viata. Mi-a placut ca doamnele doctor parca s-au jucat cu copiii nostri, ca ei asta isi doresc, asa sunt timpurile, sa invatam prin joc. Va multumim, va mai asteptam, mai ales ca nu suntem atat de departe de Bucuresti. Este o localitate frumoasa, cu oameni frumosi, cu copii frumosi si vrem sa invatam cat mai multe", a declarat Zurini Gabriela, profesor de Matematica, la Scoala Apostolache. 

"Vreau sa felicit echipa de voluntari care a avut placerea sa vina in localitatea noastra si sa organizeze o activitate deosebita cu elevii nostrii. Astfel de activitati sunt binevenite si oportune pentru a completa educatia elevilor nostri si as dori ca de cate ori aveti ocazia sa organizati astfel de activitati, noi suntem deschisi si va ajutam cu toata placerea", a dăugat Moraru Veronica, profesor la Scoala Gimnaziala Apostolache.

 Elevii au fost încântați de vizita specialiștilor voluntari și și-au dat silința să-i impresioneze!

 

                                                                                           

"Mi-a placut foarte mult, activitatea a fost foarte draguta si educativa , doamna doctor stomatolog ne-a invatat cum sa ne periem dintii corect, doamna psiholog  ca agresivitatea sa nu fie acceptata si sa nu o folosim intre noi. In caz ca se intampla acest lucru, sa consultam un adult sau un profesor. Programul artistic ne-a distrat si pe cei mai mari si pe cei mici. Mi-as dori foarte mult sa se mai repete", a spus tânărul Robert. 

 

"Activitatea de azi a fost foarte distractiva, am invatat lucruri noi si de ajutor in viata. Am invatat cum sa ne periem dintii corect, am invatat ca nu e frumos sa ne jignim, sa ne batem, sa ne impingem si daca se intampla astfel de lucruri sa cerem ajutorul parintilor si a profesorilor", a punctat Ana Maria.

 

"Activitatea de astazi a fost extraordinara. In primul rand a avut un scop educativ, mi-a placut modul in care a prezentat fiecare membru al acestei echipe. A fost interesant si in acelasi timp a distrat copiii foarte mult. Mi-a placut ca a imbinat utilul cu placutul, chiar si cei mari s-au distrat. Doamna psiholog este o femeie deosebita care ne-a invatat cum sa trecem cu bine peste anumite situatii. De la stomatolog am invatat cum sa ne spalam corect pe dinti. Aceste campanii sunt utile pentru o cultura generala mai ridicata, pentru dezvoltarea noastra personala si pentru a ne pastra sanatatea", a menționat o fetita.

Preotul paroh Enescu Adrian, de la Parohia Apostolache, a susținut: "Le multumim voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului pentru ca au poposit in parohia noastra, le suntem recunoscatori. Cred eu ca ziua petrecuta impreuna, cel putin pentru copii, a fost una deosebita, am avut multa informatie legata de educatia in sanatate. Doamna psiholog a vorbit despre lucruri care, chiar daca, ele in scoli sunt prezente, ma refer la fenomenul de bullying, nu sunt de multe ori discutate si nu se gasesc solutii. Aceste sfaturi, aceasta consiliere a fost binevenita. In plus, programul a avut un final cat se poate de dinamic, de exploziv, actorul prezent i-a bucurat pe copii si le-a facut aceasta zi una luminata si frumoasa. Multumim echipei de voluntari care isi sacrifica timpul pentru a face mult bine in jurul lor, continui ca aceasta este continuarea liturghiei, suntem crestini si acest lucru trebuie sa-l intelegem, ca liturghia se continua cu astfel de lucruri, cu astfel de fapte bune. Dumnezeu sa va tina sanatosi si sa puteti face asta in continuare si noi va mai asteptam. Ne-ati facut o bucurie deosebita si sper sa nu fie prima si ultima oara cand ne intalnim".

"Ne-am bucurat sa constatam ca acesti copii cunoasteau toate notiunile de igiena, ceea ce denota faptul ca profesorii se ingrijesc de educatia acestora. De la o editie la alta primim noi solicitari, fapt care arata utilitatea acestei campanii, atat  in mediul rural, dar si in orase, unde de asemenea, oamenii, copiii se confrunta cu tot felul de probleme de sanatate", a conchis Dănuț Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

 

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Parteneri media: agenția de știri Amos NEWS, Stiri.com, ziarele.com, Ziarul Lumina, TrinitasTV, Radio Trinitas, agenția de știri Basilica.

 

 

Tag-uri Nume: