Publicat: 15 Decembrie, 2016 - 15:15

Teatrul pentru Copii și Tineret 'Gong' Sibiu prezintă în perioada 17 — 18 decembrie ediția pilot a Programului de Teatru pentru Liceeni 'Sibiu Plays!'.

Sibiu Plays! își propune cristalizarea unei manifestări culturale pentru tineri care să îi definească atât ca indivizi, cât și ca generație, în cadrul unui program ce promovează educația prin participare. Timp de o lună de zile, 100 de elevi ai Colegiului Național 'Gheorghe Lazăr' și ai Colegiului Național 'Samuel von Brukenthal' din Sibiu au participat la o serie de ateliere de teatru coordonate de actrițele Barbara Crișan și Raluca Pavel, dramaturgul și regizorul Leta Popescu și lectorul universitar Ana Mujat. Pe parcursul acestei perioade de formare, elevii de liceu au descoperit arta actorului printr-o serie de exerciții de mișcare corporală, improvizație, dicție, atenție, dar și scriere dramatică. În urma acestor ateliere au fost formate patru grupe care vor prezenta patru spectacole de teatru scurt cu tema 'tânăr'.

'Sibiu Plays! e un proiect de suflet pe care îl organizasem când eram și eu elev de liceu, mă bucur să îl putem relua. Ceea ce ne deosebește de celelalte programe asemănătoare este interdisciplinaritatea sesiunilor și predarea intensivă într-un context practic al tuturor elementelor. Începând cu luna ianuarie vom deschide o nouă serie de ateliere de teatru pentru elevii de liceu, ce vor avea loc în fiecare săptămână până în luna aprilie.', a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului.

Cele patru spectacole produse în exclusivitate de elevii de liceu, pornind de la scenariu și până la regie și lumini, vor fi prezentate sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 17:00, cu o pauză de 15 minute între spectacole, în următoarea ordine:

ANTURAJUL — FIE TE RIDICĂ, FIE TE COBOARĂ
Text: Flavia Barbu, Raluca Motronea, Alina Rînjeu

Regie: Flavia Barbu, Alina Rînjeu

În distribuție: Bianca Bădăruță, Maria Bischin, Daniel Boica, Ghișe Andreea, Giura Nicole, Tudor Moldor, Raluca Motronea, Iuliana Muntean

Profesor coordonator: Dana Săcelean, Colegiul Național 'Gheorghe Lazăr'

EU SUNT UN NIMENI?

Text: Steliana Blaga

Regie: David Drăgan

Distribuție: Steliana Blaga, David Drăgan, Alexandru Banciu, Teodora Hanea, Victoria Lomnășan, Ana Popescu

Profesor coordonator: Raluca Filip, Colegiul Național 'Gheorghe Lazăr'

MIRRORING

Text: Flavia Muntean

Regie: Flavia Muntean

Distribuție: Kira Băiculescu, Diana Bunea, Dobrotă Miruna, Dorin Dovleac, Kielhorn Maya, Daria Neagoe, Ana Paștiu, Olivia Pădurean, Irina Perișanu, Maria Petrișor, Răuțoiu Anca

Profesor coordonator: Ciprian Radu, Colegiul Național 'Samuel von Brukenthal'

SPUNE, TINERE, MAI POȚI?

Text: Cătălin Nicodin, David Roth

Regie: David Roth

Distribuție: Oana Balaci, Sergiu Crapciu, Karla Cristea, Oana Gigică, Andrada Ion, Cătălin Nicodin, Alexandra Nuțu, David Roth, Andreea Savu, Mădălina Tăvală

Profesor coordonator: Raluca Filip, Colegiul Național 'Gheorghe Lazăr'

Cea de-a doua zi a evenimentului continuă prin prezentarea unei producții semnată de 'Frilensăr' și Teatrului Luni de la Green Hours București. 'Mălăieș în călcăieș' este un spectacol ce își propune să readucă în prim plan tradițiile și obiceiurile ca factor esențial în recăpătarea identității naționale. Exaltant și plin de umor, spectacolul se construiește ca o joacă de copii mari pe un scenariu după 'Capra cu trei iezi'. 'Mălăieș în Călcăieș' a câștigat premiul pentru 'Cea mai bună dramaturgie' în cadrul Maratonului de teatru independent Bucharest Fringe 2014 și premiul 'mioritic carpato-danubiano-pontic' în cadrul Festivalului National de Teatru Independent. Spectacolul a fost regizat de Daniel Chirilă, iar coregrafia poartă semnătura lui Beatrice Volbea. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Loredana Cosovanu (cea mai bună actriță la Gala Hop 2012), Alina Mîndru, Claudia Chiraș, Ovidiu Cosovanu, Alex Iurașcu, Tiberiu Enache și Daniel Chirilă. Spectacolul va avea loc duminică, 18 decembrie, de la ora 18:00.

Accesul publicului la oricare din spectacolele prezentate în cadrul 'Sibiu Plays!' se face gratuit, în limita locurilor disponibile. Organizatorii nu recomandă intrarea în sală a copiilor sub 12 ani.