Publicat: 13 Iulie, 2020 - 13:31
Share

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român și Uniunea Scriitorilor din România anunță publicarea volumului
C. Virus Homework. Exerciții pentru acasă. Parallel Texts. Ediție bilingvă. Scrise de studenți ai Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan [MTTLC] Universitatea din București. Coordonat și editat de Lidia Vianu.

„Am ales să facem o carte de bună credinţă – scrie prof Lidia Vianu. Autorii ei sunt tineri sub 30 de ani. Lucrul pe care îl au ei în comun este faptul că toţi frecventează cursurile Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan al Universităţii din Bucureşti.

Ştim cu toţii că frica naşte monştri, tot aşa cum ştim că frica este şi o formă de înţelepciune. Nu ne-am dorit să manipulăm frica, oricât de necesară ar fi ea unora ori altora. Masteranzii au scris aceste texte cu gândurile, sufletul, temerile şi umorul lor: fiecare după puterile lui. Să-i citească, ne-am dori, aceia care sunt de-o vârstă cu ei, dar şi aceia care nu mai au de mult vârsta lor, însă vor să-i înţeleagă și să--i îndrume să caute adevărul pentru a stăpâni frica. Avem aici o carte, înainte de toate, pentru dascăli. Pentru temele pe care le dau ei pentru acasă.”

Semnatarii textelor sunt în număr de cincizeci.

„C. Virus Homework. Exerciții pentru acasă”, se lansează oficial marți 14 iulie 2020, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:http://editura.mttlc.ro/c-virus-homework.html

 

 

 

 

Tag-uri Institutii: