Publicat: 1 Noiembrie, 2017 - 16:52

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român și Uniunea Scriitorilor din România anunță publicarea volumului
Lidia Vianu Translates. Petruț Dinu - What's Your Name?/ Cum te cheamă? Parallel Texts. English and Romanian. Editat de Lidia Vianu.

 

Un început de drum. Cu valiza în urma lui, în căutarea cărții următoare. Scriitor la 19 ani... Inutil să-l întrebi „Cine ești?” Probabil că, tot mergând așa, cu bagajul, pe jos, cândva o să afle. Deocamdată, întrebarea lui este: Cum te cheamă?
Avem o scurtă discuție. La telefon. Crede în inspirație. Eu nu. Dar e mic, la vârsta lui încă mai primește cadouri. Sunt sigură că va veni vremea să-și scrie poezia de unul singur, cu mâinile goale, cu sufletul plin de cuvinte, mintea neștiind ce să aleagă și războindu-se cu fiecare literă. Ca un adevărat cruciat al limbajului.
Inspirația nu ne găsește niciodată. Trebuie să ne căutăm singuri. Atunci când va avea certitudinea că s–a descoperit pe sine însuși, Petruț Dinu va fi poet cu adevărat. Și intuiesc că acest lucru chiar se va întâmpla.
Acum, la început de drum, când are în brațe mai mult har decât poate duce, atâta i–aș ura: să nu se lase îmbătat de ce nu este, și să se lupte pentru ceea ce poate să fie. Bucuria unui scriitor nu stă în momentul succesului, ci în lungul drum al vorbelor către sens.

Iată poemul care dă titlul volumului, Cum te cheamă?: ”nu-i uşor să iubeşti un poet/ pentru că el se oferă/ cu totul.// doar pe tine nu te compară./ tu eşti păcatul lui,/ el iertarea ta./ se dezbracă până la piele/ de haine şi prejudecăţi,/ se plimbă gol/ prin adevăr, prin dormitor.// nu-i uşor să iubeşti un poet/ pentru că nu poți ști vreodată/ dacă în ochii lui ești doar un vers/ ori o dragoste adevărată.”
Felicitări câștigătorului premiului doi la concursul de poezie intitulat „Lidia Vianu Translates”, al cărui volum de poeme îl publicăm astăzi.

 

Lidia Vianu Translates. Petruț Dinu: What's Your Name? Cum te cheamă? s-a lansat luni 30 octombrie, iar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/lidia-vianu-translates-petrutdinu.html

                                                                             (Lidia Vianu)