Editoriale

Duminică, 20 Octombrie, 2019 - 00:00

Anunțam ieri că vom prezenta două romane polițiste semnate de Robert Bryndza, recent traduse de Editura Trei; ieri a fost „Fata din gheață”, astăzi este „Vânător de noapte”. 

Sâmbătă, 19 Octombrie, 2019 - 00:00

Vom prezenta astăzi și mâine două romane polițiste semnate de Robert Bryndza, recent traduse de Editura Trei.

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 00:00

Probabil cea mai celebră competiție sportivă din lume, oricum foarte urmărită și mediatizată, este Turul Franței, o competiție ciclistă anuală ce se desfășoară în Franța și în țările din jurul ei. Organizată pentru prima dată în anul 1903, acoperă o lungime totală de peste 3.600 km și se întinde pe durata a trei săptămâni. Datorită prestigiului pe care l-a căpătat de-a lungul timpului, competiția atrage la start cicliști și echipe din întreaga lume.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 00:00

Elena Ferrante este o scriitoare extraordinară și Editura Pandora M i-a publicat în excelente traduceri Tetralogia Napolitană (Prietena mea genială, Povestea noului nume, Cei care pleacă şi cei ce rămân şi Povestea fetiţei pierdute), romanele Fiica ascunsă, Iubire amară şi Zilele abandonului, precum şi cartea pentru copii Noaptea pe plajă.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 00:00

V-ați imaginat vreodată că ficțiunea poate invada realitatea? Monsieur Karenin are peste optzeci de ani, trăiește la Londra, firește sub un nume anglicizat (Carr), are un fiu și un nepot care îi seamănă, e singur și solicită ca o tânără să-l însoțească un număr de ore pe zi, să-i citească, să-l însoțească în eventualele scurte plimbări în care îi povestește viața, pe care, în clipele libere, tânăra o așterne pe hârtie. Mama domnului Karenin a fost celebra Anna Karenina, care s-a aruncat în fața trenului, după ani de adulter, pe când băiatul avea nouă ani.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 18:27

„Moarte PSD!” Acesta este strigătul de luptă care s-a auzit prin piețe în ultimii ani; la concurență cu „DNA să vină să vă ia!”, care nu era decât una dintre metodele indicate pentru punerea în practică a îndemnului dintâi – atotcuprinzător, absolut și definitiv.

CONCURENT ȘI DUȘMAN  NU ESTE ACELAȘI LUCRU

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 00:00

Născut în 1955, Bill Gates este cel mai bogat om din lume, celebru pentru activitatea sa în domeniul calculatoarelor. A studiat la Universitatea Harvard, dar a abandonat în anul al treilea, când a înființat compania Microsoft. La 24 de ani încheie prima mare afacere, cu IBM. Cinci ani mai târziu lansează prima versiune a sistemului de operare Windows, iar alți patru ani după aceea – Microsoft Office, cea mai populară sită de aplicații de birou. Toate invențiile sale erau „ușor de folosit”.

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 08:25

Președintele a devenit artist. Improvizează după starea sa sufletească și după nevoi. A ieșit voios la camere și a zis că el este adeptul anticipatelor. A doua zi tot el s-a prezentat la rampă să ne explice cît de dificile sunt, deși secretara și portarul primăriei din Sibiu ne-ar fi explicat și mai bine și mai clar și ar fi încheiat cu
– Știți Dumneavoastră tare bine!

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 00:00

O carte care ar trebui să fie citită dintr-o răsuflare, cum dă impresia că a fost scrisă, deși va fi fost îndelung elaborată. Și un autor care merită atenție. „Romanul – mărturisea autorul într-un interviu -, mai mult aș vrea să se dea binișor și să placă lumii, s-o distreze și s-o înduioșeze, să stoarcă și lacrimi unde e cazul, că e bine și asta. Am scris despre cum un tip provoacă un accident oribil la locul de muncă, cum fuge în noapte – în mare e liniar și rapid, și el își mai amintește unele treburi din familie, de relații, de ciocniri urâte cu alții.

Duminică, 13 Octombrie, 2019 - 22:53

Iohannis a lansat sâmbătă, chiar la prima oră din prima zi a campaniei electorale,  mesajul său electoral esențial, anunțând scopul de căpătâi pe care-l va urmări în noul mandat: „o Românie fără PSD”! Pentru că asta ar însemna, după mintea lui,  „o Românie normală și corectă”.

            Trebuie spus că, afirmând așa ceva, Iohannis nu s-a scăpat. N-a avut vreo incontinență verbală. Afirmația nu-i poate fi pusă pe seama exaltării electorale. El o repetase,  silabă cu silabă,  pe la mai toate mitingurile.