Editoriale

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 16:00

Categoric, Florin Cîțu vrea să rămână în istorie. El inițiază o nouă metodă de privatizare a marilor proprietăți ale statului în economie. Sau cel puțin așa crede. Până una alta, rezultatul acestui demers pare imprevizibil. Pentru că de fapt nu se știe în ce constă el. Dar oare Cîțu însuși știe?

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 17:05

Continuam dialogul fiica tati, dupa ce in episodul trecut mi-am luat in serios rolul de parinte grijuliu, cum spuneam, Rebecca si ti-am transmis, ceea ce ii este eminamente necesar sufletului tau de copil, in incercarea de a-ti lua viata in piept.

            Dar, tati, eu copilul tau in nedumeririle mele, te-as intreba pe tine; Viata prin ce calatorie si drumuri denivelate te-a dus si ce te-au facut sa intelegi pe tine, de tot ce s-a acumulat atat dupa invataminte, dupa o vasta experienta de viata si lume? Asculta, draga mea;

Marţi, 22 Decembrie, 2020 - 14:22

Indiferent ce crede și indiferent ce dorește cu adevărat, lui Klaus Iohannis i-a ieșit un porumbel din gură. Atunci când negocierile înghețaseră. A spus două lucruri care mi se par demne de reținut. Că formarea unui Guvern poate dura mult timp și trebuie să avem răbdare. Și că el se va conforma deciziei pe care o va lua coaliția de Dreapta. El este gata să-l pună premier și pe Cîțu, și pe Orban. Din pălărie iese Cîțu. Președintele are însă o problemă. Sau mai degrabă noi. Nu a fost sincer. Și acum, cum va proceda?

Duminică, 20 Decembrie, 2020 - 00:00

Tony Mott nu este vreun scriitor australian, ci româncă din Brașov. Numele e un pseudonim, o cheamă, de fapt, Antoaneta Galeș, s-a născut în 1970.

Sâmbătă, 19 Decembrie, 2020 - 00:00

Cartea de note de călătorie a ziaristului Stelian Țurlea a apărut în prima ediție în anul 1980.

Vineri, 18 Decembrie, 2020 - 00:00

Paolo Giordano este este un scriitor italian fenomen. Născut în 1982, a 26 de ani, în 2008, când își definitiva teza de doctorat în fizică, a publicat un roman minunat despre adolescență, Singurătatea numerelor prime, cu care a obținut șapte dintre cele mai prestigioase premii literare italiene (romanul a apărut și în românește).

Joi, 17 Decembrie, 2020 - 00:00

Un roman despre o prietenie care a ținut o viață.

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 10:56

Alegerile au avut și alt fel de rezultate decât cele de la urne. Ele trebuie menționate, că pot fi învățătură de minte pentru viitor. Este vorba, în principal, despre faptul că o propagandă hidoasă și supradimensionată s-a dezumflat ca un balon spart de mărăcini, iar niște oameni cu ștaif, ce păreau niște guru electorali, s-au făcut de cacao.

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 00:00

James Olson a studiat dreptul la Universitatea Iowa, după care a fost recrutat de Central Intelligence Agency. A servit vreme de treizeci de ani în Direcția Operațiunilor a CIA, cea mai mare parte în operațiuni peste hotare.

Marţi, 15 Decembrie, 2020 - 00:00

O carte pentru copiii de la 7 ani în sus. Despre magie.