Editoriale

Duminică, 21 Octombrie, 2018 - 00:00

Loreta Napoleoni este o renumită economistă și jurnalistă italiană care a lucrat pentru CNN, Sky și BBC, a publicat în numeroase ziare din Italia, Spania, Franța și Marea Britanie, a absolvit un masterat în relaţii internaţionale şi economie la Universitatea Johns Hopkins şi un masterat în terorism la London School of Economics și este autoare a unor cărți de succes. În România este cunoscută grație cărților ”Isis – Negustorii de oameni” și ”ISIS – Califatul terorii”, apărute în traducere tot la editura Corint Istorie, cărți pe care le-am prezentat în rubricile noastre în anii trecuți.

Sâmbătă, 20 Octombrie, 2018 - 00:00

Jason Fung a absolvit Facultatea de Medicină a Universității din Toronto și a urmat un program de specializare în nefrologie la Universitatea din California, la spitalul Cedars-Sinai. Este fondatorul Programului de Management Intensiv al Regimului Alimentar și autorul unui bestseller internațional ”Codul greutății corporale”. În Ghidul de față, dr. Jason Fung susține că soluția este extrem de simplă și la îndemâna oricui.

Vineri, 19 Octombrie, 2018 - 00:00

Un roman mic, surprinzător al britanicului Graham Swift (născut în 1949, unul dintre cei mai apreciați romancieri contemporani din Marea Britanie, laureat al câtorva dintre cele mai importante premii literare din Europa: Guardian Fiction Prize, Geoffrey Faber Memorial Prize, Premio Grinzane Cavour, Prix du Meilleur Livre Étranger, James Tait Black Memorial Prize, culminind cu prestigiosul Booker Prize, acordat in 1996 pentru romanul Last Orders - Ultima comandă). Într-o zi de uminică, 30 martie 1924, Ziua Mamei.

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 00:00

Ce i-a deosebit pe securişti de restul oamenilor? – se întreabă editorii. Cum au ajuns ei să‑i bată, să‑i aresteze şi chiar să‑i ucidă pe cei câţiva care aveau curajul să spună că regele e gol şi să‑i umilească pe cei care îndrăzneau să asculte într‑o tăcere resemnată adevăruri elementare?

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:15

S-a mai prăbușit un mit. Mitul conform căruia cei mai mulți români consideră că apartenența la Uniunea Europeană le aduce beneficii. Se dovedește acum că politicenii care afirmă că atașamentul necondiționat al cetățenilor acestei țări de valorile europene se înșală. Sau ne înșală. În realitate, mai puțin de jumătate dintre români cred că UE ne face bine. Cum s-a ajuns aici?

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 00:00

Generalul de brigadă prof. Univ. dr. Adrian Stroea a lansat la începutul verii acestui an biografia incredibilă a colonelului Otto Erich Benedict. Născut în 1898 într-o familie din Banatul sârbesc, cu tată german și mamă de origine aromână, colonelul Benedict a a participat la Primul Război Mondial în Armata Austro-Ungară (ca toți supușii din imperiu, inclusiv românii din Transilvania), iar după desființarea imperiului și a armatei imperiale, în 1919, a fost primit în Armata Română.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 11:10

Pentru a doua oară, primul-ministru israelian, Benjamin Netanyahu ne comunică faptul că nu-și poate onora promisiunea de a veni în România pentru a particpa la o ședință a Executivului de la București. Este un refuz cu tâlc. Pe care mulți analiști îl pun pe seama obstinației cu care președintele Klaus Iohannis respinge proiectul mutării ambasadei noastre de la Tel Aviv la Ierusalim. Am câteva argumente prin care îmi pot permite să susțin că există un alt motiv.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 00:00

O cărticică semnată de istoricul Filip Lucian Iorga şi de soţia sa, ziarista Ana Iorga; ilustratorul, Octav Ungureanu, s-a impus deja pe piaţa cărţilor de benzi desenate drept caricaturist de mare succes la publicul de toate vârstele. În rolul naratorului, Editura Vremea l-a distribuit pe Samoilă Mârza, cel care a făcut ca cele mai importante momente ale Marii Uniri să parcurgă o sută de ani şi să ajungă astăzi imortalizate sub forma fotografiilor. Samoilă Mârza este singurul român care a fotografiat naşterea României Mari – fotografii care împlinesc anul acesta o sută de ani!

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 14:13

În „mândra lume nouă” de după 1990, presa, media au înlocuit într-o buluceala de nedescris Uniunea Scriitorilor, scriitorii de toate genurile, prozatori, poeţi, critici literari, autori de teatru care încet-încet n-au mai interesat pe nimeni, n-au mai fost publicaţi, n-au mai fost citiţi. Revistele literare, culturale, editurile scriitorilor au dispărut în câţiva ani. Fosta presă comunistă propriu-zisă nu era chiar o presă, era doar propagandă pură şi dură, care angaja totuşi şi câţiva ziarişti adevăraţi.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 11:55

Ordonanța de Urgență a Guvernului va fi publicată în Monitorul Oficial și intră imediat în vigoare. Întreg pachetul legislativ privind Legile Justiției, completat prin Ordonanța de Urgență care a fost agreată și de Comisia de la Veneția, devine astfel aplicabil. Ceea ce poate fi observat la prima vedere, dincolo de faptul că crește semnificativ responsabilitatea procurorilor și judecătorilor, este că președintelui României i s-au mai tăiat din aripi.