Editoriale

Duminică, 23 Iunie, 2019 - 00:00

De trei ani, editura PostModernism Museum și fundația Formare Culturală au publicat, în fiecare an, între multe altele, câte un volum intitulat „Noii industriași, creativii”, sub coordonarea Oanei Nasui (freelancer, fondator sau dezvoltator de proiecte și programe culturale, trainer pe subiecte de management cultural și comunicare și multe alte meserii adiacente). Nu încercați, ca și mine, să căutați aceste volume în librării, nu le veți găsi.

Sâmbătă, 22 Iunie, 2019 - 00:00

Alan James Hollinghurst este un romancier englez, născut în 1954, cu numroase romane și câteva premii prestigioase. Pentru romanul pe care îl prezentăm astăzi a obținut Premiul Man Booker în 2004.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 00:00

Bănățenii și cei care cunosc viața culturală germană și activitatea celor plecați de la noi, îi cunosc foarte bine activitatea Adrianei Cârcu. Absolventă a Facultății de limba și literatura engleză din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Adriana Cârcu trăiește în Germania, la Heidelberg, unde a emigrat în 1988. Predă limbile engleză și română la Universitatea populară din Heidelberg, este membră a unei asociații care promovează arta, a organizat în prima decadă a anilor 2000 peste 50 de exepoziții cu artiști români și internaționali, a lucrat la o editură germană. 

Joi, 20 Iunie, 2019 - 00:00

O nouă anchetă a comisarului Adamsberg și a echipei sale, de astă dată mult mai complicată. Totul începe când o bătrână doamnă, Alice Gauthier, scrie, înainte de a muri și pentru a-și ușura sufletul, o scrisoare tânărului Amédée Masfauré. Îndată după moartea bătrânei, moare și tatăl lui Amédée. Ambele morți par sinucideri și ambele cadavre sunt însoțite de un semn misterios. După care apare încă o sinucidere, însoțită de același semn. 

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 00:00

Pentru cititorii care preferă istoria la zi și cărțile politice, volumul pe care îl prezentăm astăzi poate fi lectura ideală: e scris de fostul director FBI (numit de președintele Obama pe 4 septembrie 2013 și demis de președintele Trump pe 9 mai 2017); se referă aproape în întregime la politica americană din ultimul deceniu; și este prima carte de memorii aparținând unui actor cheie al Administrației Trump care este o acuză directă la adresa președinției, cât și a caracterului președintelui.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 00:00

Christopher James Paolini, născut în 1983 la Los Angeles, este un scriitor american autor al unui ciclu de patru romane în care a creat o lume fantastică – Algaësia. A uimit lumea scriind când încă era adolescent. Primul roman i-a apărut în 2002, publicat de editura părinților săi. Pentru promovarea cărții, tânărul autor a făcut un turneu prin 135 de școli și librării. A doua ediție a cărții a apărut un an mai târziu, sub egida unei mari edituri (Alfred A.

Luni, 17 Iunie, 2019 - 00:00

Liliana Nicolae este un jurnalist foarte cunoscut, lucrează în presă din 1990, a fost redactor la BBC World Service, până în 2008, la închiderea secției în limba română de la București, a lucrat apoi la Radio Romania Actualități, unde a realizat documentare și reportaje radio, a publicat reportaje în presa scrisă, a predat reportajul radio la Școala de Studii Avansate în Jurnalism din Chișinău, a fost pe front și a transmis din Irak, Kosovo și Transnistria. Reportajele sale au primit numeroase premii.

Duminică, 16 Iunie, 2019 - 00:00

Unul dintre cei mai longevivi scriitori americani și unul dintre cei mai buni povestitori de aventuri este Clive Cussler. S-a născut în 1931, prin urmare are aproape 88 de ani și e încă activ. A fost explorator subacvatic și a creat fundația non-profit NUMA (National Underwater and Marine Agency) care a descoperit peste 60 de epave scufundate.

Sâmbătă, 15 Iunie, 2019 - 00:00

Poate cititorii care nu s-au aplecat vreodată spre genul science-fiction n-au auzit de autorii volumului pe care-l prezentm astăzi. Împătimiții genului îi știu foarte bine. Dănuț Ungureanu, născut în 1958, este membru fondator și primul președinte al Societății Române de Science Fiction și Fantasy. A scris enorm, dar nu numai texte sf, a primit numeroase premii pentru cărțile sale, care se remarcă prin satiră, cele mai multe, și pot fi încadrate la ficțiune urbană, realism magic, distopie.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 00:00

În mod cert Kristin Hannah are fani nenumărați care i-au adorat toate sau măcar o parte dintre romanele traduse și în românește: „Privighetoarea”, „Un nou început”, „A doua șansă”, „Aleea cu licurici”, apărute la aceeași editură Litera. Scriitoarea a publicat peste 20 de romane, traduse în zeci de limbi, vândute în milioane de exemplare, unele dintre ele urmând a fi ecranizate.