Editoriale

Duminică, 30 Septembrie, 2018 - 00:00

O știre cum rar întâlnim: o carte semnată de Jo Nesbø este cumparată în Marea Britanie la fiecare 27 de secunde (presupunând că librariile sunt deschise 24 de ore din 24!). Dar norvegianul Jo Nesbø nu este doar scriitor, ci și muzician, compozitor, economist. Primul său thriller care îl are ca protagonist pe Harry Hole a fost publicat în Norvegia în 1997. Cărțile lui au fost traduse în peste 40 de limbi și este privit ca fiind unul dintre cei mai buni scriitori de thrillere din Europa.

Sâmbătă, 29 Septembrie, 2018 - 00:00

Pentru a ne lămuri asupra dilemelor acestui titlu, preluăm o seamă de informații oferite de Remus Rus în prefața cărții.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 00:00

De la început, un avertisment: cei citiți și care mai obișnuiesc să vadă și filme, să nu creadă că au în față o carte cu vreo legătură cu filmul cu același titlu (O vară în Long Island) din 2009. Aici e o poveste cu totul diferită, de altfel titlul cărții în orginal este The Whole Thing Together. Iar autoarea, o americancă, firește, a studiat filosofia, a lucrat ca redactor și a cunoscut notorietatea cu Frăția pantalonilor călători (apărută în 2001, ecranizată în 2005 și tradusă, tot de RAO, în 2007).

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 00:00

Istoricul Petre Țurlea, cunoscut mai ales pentru cărțile despre Nicolae Iorga și seria de ”Scrisori către Nicolae Iorga”, pentru care a primit și Premiul Academiei Române în anul 2005, a publicat în ultimele două decenii mai multe volume despre oameni politici interbelici și relațiile dintre ei și despre raporturile dintre români și unguri, pe bază de documente inedite (trei astfel de volume au fosr reeditate de curând și le vom trezenta la această rubrică în săptămânile următoare).

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 00:00

Eric Vuillard, autorul francez al acestui roman care a primit Premiul Goncourt anul trecut, se află la București, unde astăzi, mâine și în alte câteva zile va participa la lansarea traducerii, la București și Timișoara. O cartea despre cea mai tulbure perioadă a istoriei europene, și roman și relatare istorică totodată.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 00:00

Jacqueline Kelly s-a născut în Noau Zeelandă, a studiat dreptul și matematica, acum trăiește în Texas. Primul volum al acestei serii a fost cartea ei de debut, încununată cu trei premii, în 2009 și 2010, pentru că a fost considerat unul dintre cele mai încântătoare romane istorice pentru adolescenți.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 00:00

Jacqueline Kelly s-a născut în Noau Zeelandă, a studiat dreptul și matematica, acum trăiește în Texas. Primul volum al acestei serii a fost cartea ei de debut, încununată cu trei premii, în 2009 și 2010, pentru că a fost considerat unul dintre cele mai încântătoare romane istorice pentru adolescenți.

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 00:00

De la început trebuie să spunem că este vorba de o ficțiune sf, pe care de-abia mai e nevoie s-o prezentăm iubitorilor genului, pentru că aceștia au citit înaintea apariției romanului pe hârtie postările online despre care autorul susține că ar fi cumulat peste 1,9 milioane de vizualizări (!). (Autorul are un blog, intitulat Ikira vids, pe care continuă să posteze alte ”legende urbane” foarte căutate). Dar pe cei care nu sunt fani ai genului sf îi putem ademeni, eventual, cu postarea autorului pe youtube, ca prezentare a romanului :

Duminică, 23 Septembrie, 2018 - 00:00

”Urmarea teribilului 61 de oreLee Child este unul dintre marii povestitori ai genului thriller.” – The Times
Ieri am prezentat în această rubrică romanul captivant ”61 de ore” din seria Jack Reader, semnată de Lee Child. Astăzi, continuarea – potrivit tuturor editorilor, deși în nicio pagină nu se suflă vreun cuvânt despre ce s-a petrecut în ”61 de ore”. Și acest roman a apărut în original în 2010.

Sâmbătă, 22 Septembrie, 2018 - 00:00

Un roman din seria Jack Reacher, apreciat drept „un thriller impecabil, unul dintre cele mai bune romane ale anului.“ - The Washington Post