8 decembrie 2021

Editura săptămânii: Cartea femeilor care merită mai mult

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Cel mai recent cadou oferit de Dr. Shefali lumii este o carte de-a dreptul revoluționară. Femeile vor fi zguduite și trezite pentru a înțelege cât de minunată ar putea fi viața lor. Fiecare femeie de pe planetă ar trebui să citească această carte!” Erin T, Amazon Reviews

Dr Shefali Tsabary este un psiholog care a studiat la Universitatea Columbia, expert în dinamica familiei și dezvoltarea personală, autoare a patru cărți, dintre care trei au fost bestselleruri New York Times. Cartea pe care o semnalăm astăzi a apărut chiar anul acesta și a fost salutată drept revoluționară. ”Această carte este despre deșteptarea ta – se adresează autoarea tutuor femeilor din lume. Este o odă și un omagiu pentru sinele tău lăuntric, sinele care așteaptă să renască.”

Iar editorii români precizează că se adresează tuturor femeilor cărora le lipsește încrederea în sine și au tendința să se auto-saboteze; se feresc cu orice preț de conflicte sau discuții dificile, chiar dacă acest lucru înseamnă tolerarea unor comportamente abuzive; se confruntă cu stări de epuizare cronică, apatie și confuzie pentru care nu au o explicație rațională; pe care teama de eșec sau de respingere le împiedică să își asume riscuri calculate în carieră sau în viața personală; se simt adesea copleșite de așteptările celorlalți și de propriile lor așteptări; au nevoie de validare exterioară pentru a își aprecia realizările; se tem să-și exprime opiniile și să lupte pentru propriile scopuri și dorințe în relația de cuplu sau în mediul profesional.

Dr. Shefali își folosește experiența îndelungată ca psiholog, dar și experiența personală, pentru a te ghida pe calea dificilă a descoperirii și asumării adevăratei identități. Nu este un drum simplu, ci unul dureros, care presupune renunțarea treptată la măștile pe care femeile din toată lumea le poartă pentru a îndeplini fără resentimente sau reproșuri roluri impuse de societate.

Însă, parcurgând această cale, acceptând disconfortul, poți învăța să transformi durerea într-o putere care poate schimba vieți: a ta și a tuturor celor care te înconjoară.”

O carte care te învață să: observi modul în care familia, societatea și cultura în care te-ai născut ți-au modelat identitatea; înțelegi că toate măștile impuse de societate îți împiedică sinele autentic să se exprime și să se dezvolte: depășești teama de respingere, de conflict, de eșec pentru a-ți descoperi adevărata identitate; impui limite și să acorzi timp doar acelor activități, relații și oameni care contribuie la dezvoltarea ta: renunți la rolurile care nu ți se potrivesc și să devii creatoarea propriei vieți: le privești pe celelalte femei ca pe niște surori, nu ca pe niște concurente.

O carte care te învață arta de a fi liber.

Bazate pe cele mai recente cercetări și cele mai bune practici utilizate în terapia cognitiv-comportamentală (TCC) – mai precizează editorii -, tehnicile acestui ghid ne ajută să ne identificăm și să ne exprimăm clar și fără scuze nevoile – și să descoperim soluții la problemele fundamentale din relațiile interumane, cum ar fi: codependența, lupta pentru putere, anxietatea, epuizarea.

Dr Shefali – Cartea femeilor care merită mai mult. Traducere de Andreea Vrabie. Bookzone. 430 pag.