28 septembrie 2021

Editura săptămânii: Fecioarele

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Alex Michaelides dă o lovitură decisivă cu acest al doilea roman. Fecioarele este un exemplu perfect de carte pe care n-o poți lăsa din mână.” (David Baldacci)

Alex Michaelides, născut în 1977, este un scriitor și scenarist britanico-cirpiot, cu studii la Londra și Los Angeles, care a debutat în 2019 cu romanul psihologic „Pacienta tăcută” (tradus și în româenște și perznetat în această rubciră), vîndut în peste un milion de exmeplare în peste 50 de țări. Acesta este al doilea său roman, scris în vreme de pandemie, în izolare, la Londra.

„Alex a reușit aproape imposibilul întrecând Pacienta tacută cu acest thriller literar irezistibil, care-și captivează cititorul de la începutul pasionant pâmnă la finalul sinistru…. O realizare de excepție.” – Harriet Tyce

Totul se întâmplă într-un colegiu din Cambridge, unde maim ulte studnete care formau, împreună cu profesorul lor, un grup exclusivist, sunt asasinate, după ritualuri din tragedia greacă, profesorul este acuzat, fără dovezi, iar finalul, absolut imprevizibil, lasă cititorul total dezarmat

Scriu editorii:

„Edward Fosca e un ucigaș. În privința asta, Mariana n-are nicio îndoială. Dar Fosca e intangibil. Profesor de tragedie greacă la Cambridge, chipeș și charismatic, este adorat de colaboratori și de studenți deopotrivă – mai cu seamă de membrele unei societăți secrete cunoscute drept Fecioarele.

Mariana Andros este o psihoterapeută strălucită, dar aflată la limita echilibrului interior, care devine obsedată de grupul Fecioarelor atunci când o membră a acestuia, prietenă de-a lui Zoe, nepoata ei, este găsită moartă la Cambridge.

Ea însăși absolventă a acelei universități, Mariana bănuiește că dincolo de frumusețea idilică a clopotnițelor și turnurilor, dincolo de tradițiile străvechi se ascunde ceva sinistru. Și ajunge la convingerea că, în pofida alibiului său, Edward este vinovat de crimă. Dar de ce și-ar ucide profesorul una dintre studente? Și de ce revine el mereu la riturile asociate Persefonei, fecioara arhetipală, și la călătoria ei în lumea subterană?

Când e găsit un alt cadavru, obsesia psihoterapeutei de a dovedi vinovăția lui Fosca scapă de sub control, amenințând să-i distrugă credibilitatea și cele mai apropiate relații. Însă Mariana este hotărâtă să-l oprească pe ucigaș cu orice preț, chiar și acela al vieții sale.”

O intrigă seducătoare, întorsături neașteptate, o carte de excepție, cum s-a spus, „un thriller psihologic uluitor”. Este foarte posibil ca m ultora să le placă mai mult decât „Pacienta tăcută”.
„O cursă palpitantă, care-ți face inima să-ți sară din piept. Un triumf extraordinar.” – Stephen Fry

Alex Michaelides – Fecioarele. Traducere din limba engleză și note de Dana-Ligia Ilin. Editura Litera, colecția Buzz Books. 380 pag.