27 octombrie 2021

Editura săptămânii: Iubește oamenii, folosește lucrurile. Pentru că invers nu funcționează niciodată

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Autorii acestei cărți au un site, au mai publicat, au produs filme și sunt cunoscuți publicului larg american Minimaliștii. Se spune că au ajutat mai bine de 20 de milioane d eoameni să ducă vieți mai semnificative cu mai puține lucruri.

Cartea de față este scrisă în pandemie, dar nu este o carte pentru pandemie. Cei doi precizeacă” „E un ghid pentru viața de zi cu zi. Pandemia nu a făcut decât să ne îngreuneze problemele noastre cotidiene, să le facăî și mai presante. Cu numeroasele pierderi financiare recente și o reînnoită căutare de sens, într-un viitor nu foarte îndepăratt, societatea noastră va avea de înfruntat câteva realități critice. Au fost insitituite norme noi, altele vor apărea în continuare, pe măsură ce mergem mai departe.”

Scriu editorii: „Imaginați-vă o viață cu mai puțin: mai puține lucruri, mai puțin stres și mai puţine datorii, mai puține nemulțumiri – o viață cu mai puține distrageri. Acum, imaginați-vă o viață cu mai mult: mai mult timp, relații mai semnificative, mai mult progres și contribuție și mulțumire – o viață plină de sens și de pasiuni, necondiționată de capcanele lumii haotice din jurul vostru. Ceea ce vă imaginați este o viață intenționată. Și pentru a ajunge acolo, va trebui să renunțați la dezordinea care vă stă în cale.

Cum învățăm să trăim încrezători fără lucrurile materiale de care ne-am convins singuri că avem nevoie? Cum să avem o viață mai satisfăcătoare și mai plină? Cum învățăm să ne redefinim prioritățile? Cum schimbăm modul în care ne privim pe noi înșine? Și cum obținem ceea ce ne dorim de la viață?

În Iubește oamenii, folosește lucrurile, Joshua Fields Millburn și Ryan Nicodemus trec peste etapa organizării și a curățeniei pentru a ne arăta cum minimalismul face loc pentru reevaluarea și vindecarea celor șapte relații esențiale din viața noastră: lucruri, adevăr, sine, bani, valori, creativitate și oameni. Ei ne prezintă propriile experiențe – și pe cele ale oamenilor pe care i-au întâlnit de-a lungul călătoriei minimaliste –, ca să ne ofere un model pentru a trăi o viață mai plină, mai semnificativă.

Pentru că, odată ce ai mai puțin, poți face loc pentru lucrurile cu adevărat importante.”

Joshua Fields Millburn, Ryan Nicodemus – Minimaliștii. Iubește oamenii, folosește lucrurile. Pentru că invers nu funcționează niciodată. Traducere din limba engelză de Diana Morărașu. Editura Litera, colecția Introspectiv. 400 pag.