Publicat: 20 Decembrie, 2017 - 00:00

Nu putem, în aceste zile de dinaintea Crăciunului, să nu prezentăm cartea de față, una minunată, poate una dintre cele mai frumoase, mai bogate și interesante cărți dedicate marii sărbători, care cuprinde spiritul Crăciunului și poate fi un prilej de bucurie pentru întreaga familie. Chiar o carte de pus sub brad!

După o scrisoare de la doamna Crăciun pentru toți copiii lumii, cartea continuă cu mai multe capitole: Despre Moș Crăciun (Cine este Moș Crăciun?; mărturii despre Moș Crăciun; agenda lui Moș Crăciun; unde locuiește familia lui Moș Crăciun; puțină istorie; scrisori pentru Moș Crăciun; hainele lui Moș Crăciun; invitație în parcul lui Moș Crăciun); Reni, elfi și sănii (adică infrastructura lui Moș Crăciun) - totul despre reni, despre sanie, despre elfi ; ABC-ul petrecerii de Crăciun și sărbătoarea Crăciunului în lume; povești clasice de Crăciun; rețete de Crăciun; cântecele de Crăciun; jucării și ornamente pentru bradul de Crăciun; jocuri și activități practice.

Așadar copiii, părinții și bunciii lor vor afla tot ce le trece prin minte: cum să facă o căsuţă din biscuiţi, cum să interfereze în programul lui Moş Crăciun pe tot anul, pot studia harta Laponiei, de unde vine Moș Crăciun, pot învăța colinde celebre (We wish you a Merry Christmas, Rudolf the Red Nosed Reindeer, Jingle bells, O Tannenbaum, Am plecat să colindăm), se pot delecta cu tradițiile de Crăciun din mai toate țările, dar pot învăța și cum să împodobească bradul, ca după aceea să savureze  prăjiturile speciale ale sărbătorii. Iar la final, două pagini cu urarea Crăciun fericit în diverse limbi ale lumii.

 

 

 

Marea Carte a Crăciunului. Editura Litera. Traducere din limba olandeză de Ana Maria Androne Bouman. 112 pag.

 

 

Topic: 

Format: