24 ianuarie 2022

Editura săptămânii: Planurile Războiului Rece care nu s-au finalizat niciodată: 1945-1991

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

La scurtă vreme după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, ostilitatea dintre statele capitaliste din Occidnet și Uniunea Sovietică a născut Războiul Rece, căruia nu i-a scăpat niciioo țară, obligată într-un fel să se înregimenteze de oarte ori de cealaltă. Iar în cadul acestuia s-au conceput mulțime de operațiuni pentru supremație, din fericire neduse la capăt. Despre acestea vorbește cartea pe care o smenalăm astăzi.

Un admirabil album despre ce ar fi putut să se întâmple.Scrisă într-un stil documentar consacrat și ușor de citit, conținând peste 250 de fotografii color și alb-negru, hărți și ilustrații, „Planurile Războiului Rece care nu s-au finalizat niciodată: 1945-1991” poate fi considerată cronica unei conflagrații care nu a mai avut loc, în ciuda risipei de inventivitate și resurse materiale și financiare, care se va dovedi fascinantă pentru oricare dintre cititorii interesați de istoria secolului al XX-lea. Meticulos organizată, această carte explică contextul fiecărei operațiuni planificate și explorează ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi izbucnit un conflict real, care ar fi fost implicațiile acestuia și cum ar fi arătat lumea de astăzi, răvășită de jumătate de secol de război.

Michael Kerrigan – Planurile Războiului Rece care nu s-au finalizat niciodată: 1945-1991. Lovituri de stat, asasinate și atacuri nucelare: operațiuni care nu au mai avut loc. Traducere de Alexandru Maniu. Editura RAO. 192 pag.