Publicat: 5 Octombrie, 2012 - 16:14

 Cicliștii amatori care vor participa pe 6 Octombrie la competiția Romanian Corporate Sports-MTB vor avea onoarea de a-l cunoaște pe Carol-Eduard Novak, primul campion paralimpic din istoria sportului românesc. Medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra 2012, Eduard Novak va fi prezent încă de la începutul întrecerii, dând startul cursei, și până la finiș, când va premia echipele care vor urca pe podium.

 Inainte de a se dedica ciclismului pe velodrom, proaspatul campion a avut o perioada in care a experimentat mountain bike-ul. Prin urmare, e foarte familiarizat cu provocarile ciclismului pe teren accidentat. Prin prezenta lui la startul evenimentului, ii va incuraja pe cat mai multi participanti sa fie dedicati si sa aiba forta necesara incheierii cursei. „Sper sa fie un concurs cu cat mai multi participanti - a declarat Eduard Novak, cu doar cateva zile inainte de cursa programata pe 6 octombrie, in padurea Baneasa. Sunt sigur ca organizarea va fi foarte buna si ca, in viitor, va fi un concurs important. Sper sa le fiu de mare folos ciclistilor amatori.”

 Inscrierile in cursa s-au inchis in urma cu doua zile, cand numarul participantilor a atins 500 (250 de echipe), limita anuntata inca de la inceput de catre organizatori. Participarea va fi in echipe formate din cate doua persoane, la oricare dintre cele trei categorii: feminin, masculin si mixt. Lista finala a participantilor este detaliata pe site-ul oficial, la sectiunea PARTICIPANTI.


Traseul
Intrecerea de ciclism programata in 6 octombrie va avea loc pe un traseu de 38,4 km (12,8 km x 3 ture), conceput de Razvan Juganaru, campion national la ciclocros si vicecampion national la MTB Maraton.