Publicat: 17 Mai, 2016 - 10:25

16 tineri din România își dezvoltă abilități antreprenoriale, online, alături de alți peste 100 de tineri din Austria, Italia, Irlanda, Marea Britanie, Slovacia și Spania.

Proiectul I SEE YOU, implementat în România de Fundația Danis, a atras atenția a peste 250 de tineri din Europa, iar aproximativ 120 dintre ei, între 18 și 30 de ani, participă acum la un training online de antreprenoriat social, care include și un joc de simulare de business.

Față de modelul clasic de educație antreprenorială în care se învață pașii de organizare a unei companii, trainingul I SEE YOU și jocul online Unlock Social Enterprise sunt create pentru a dezvolta competențe de bază de educație antreprenorială, respectiv gândirea critică, dorința de explorare, prioritizarea, luarea inițiativei și luarea deciziilor. Aceste competențe au fost identificate ca și prioritare în cercetările realizate în cadrul proiectului.

Modulele de training au fost dezvoltate și sunt oferite online de cea mai mare universitate de educație la distanță din Spania – UNED (Madrid). Pentru participanții din Cluj-Napoca, experții Fundației Danis organizează și întâlniri față în față în care sunt discutate temele trainingului. De asemenea, fiecare modul de training include un joc de simulare de business (Unlock Social Enterprise) creat de Totem Learning, partenerul proiectului din Marea Britanie, specializat în jocuri educaționale, video și online. Tinerii vor finaliza trainingul de antreprenoriat social în 30 iunie 2016.

Proiectul I SEE YOU a început în 2014 și este implementat de opt organizații din Austria, Irlanda, Italia, România, Marea Britanie, Slovacia și Spania. Scopul proiectului este de a dezvolta abilitățile antreprenoriale ale tinerilor interesați în deschiderea unei afaceri sociale.

Până în toamna 2016, tinerii participă la trainingul de antreprenoriat, învață cum să administreze o afacere prin intermediul jocului de simulare de business, lucrează în echipe internaționale și își dezvoltă astfel prima lor rețea de business. Mai mult, pe parcursul proiectului învață cum să identifice potențiali investitori pentru afacerile lor și cum să își construiască un pitch pentru planul lor de afaceri.

I SEE YOU oferă acces liber la toate resursele educaționale dezvoltate în cadrul proiectului. Astfel, vorbitorii de limba engleză, tineri, precum și organizații interesate de antreprenoriat social pot accesa aceste resurse pe website-ul proiectului: http://www.iseeyou-network.eu/resources/. 

Proiectul I SEE YOU este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ și este dezvoltat de organizații cu experiență relevantă în educație antreprenorială și în munca cu tineri antreprenori. Proiectul este coordonat de FH Joanneum, din Graz, Austria, care a adus împreună alte șapte organizații: The Union of Self-Employed Professionals and Workers of Spain (Spania), Universidad Nacional de Educación a Distancia (Spania), Programma Integra (Italia), Italian-Slovak Chamber of Commerce (Slovacia), WestBIC (Irlanda), Totem Learning (UK) și Fundația Danis pentru Dezvoltare Managerială (România).