Publicat: 10 Iunie, 2019 - 14:55

25 de elevi ai Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai", din Cluj-Napoca vor participa la o activitate practică inedită, în cadrul căreia va fi îmbinată latura educativă cu cea recreativă. Astfel, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa vor amplasa mâine, 11 iunie 2019, ora 11.00, un laborator mobil, la barajul Gilău.

Copiii vor afla detalii despre funcţiunile barajului Gilău, despre parcursul apei până în casele lor, vor fi purtate discuţii despre apă, ca factor esenţial de mediu şi vor fi prelevate şi analizate probe de apă din lacul Gilău. De asemenea, aceştia vor observa modul în care sunt determinate unele caracteristici ale apei (conductivitatea apei, duritatea, concentraţia de oxigen şi valoarea ph-ului). Nu vor lipsi nici jocurile în aer liber şi picnicul.

Activitatea marchează Ziua Dunării, sărbătorită anual în data de 29 iunie. Fii activ pentru o Dunăre mai sigură! este sloganul sub care se derulează evenimentele anul acesta.

Responsabilizarea socială reprezintă o preocupare permanentă a instituţiei noastre. Peste 800 de preşcolari, elevi şi studenţi au fost implicaţi în acest an în activităţi de informare şi de conştientizare asupra importanţei protejării şi conservării resurselor de apă.

Compartimentul de presă al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa