Publicat: 14 Decembrie, 2015 - 16:26
Share

Electrica are un nou Consiliu de Administratie, urmare a unei decizii adoptate in Adunarea Generala a Actionarilor desfasurate luni, 14 decembrie. Astfel, Consiliul de Administratie va fi format din Arielle Malard de Rotschild, Cristian Busu, Ioana Alina Dragan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Mihael Adriaan Maria Boersma si Pedro Mielgo Alvarez, se arata intr-o comunicare a Electrica transmisa BVB.

Cristian Busu a fost administrator in functie pana la Adunarea Generala a Actionarilor, inscris de drept pe lista candidatilor pentru alegerea membrilor Consiliului de Administratie. 

Georgeta Corina Popescu a fost propusa de Ministerul Energiei, in calitate de actionar. Popescu este si proaspat secretar de stat la Ministerul Energiei. In perioada februarie 2011-iulie 2015 a fost director sucursala Bucuresti a OMV Trading GmbH Viena. 

Ioana Alina Dragan a fost numita membru provizoriu in noiembrie, in locul lui Victor Grigorescu, imediat dupa ce acesta a preluat functia de ministru al energiei. Din martie 2014, Ioana Alina Dragan lucreaza la Ministerul Energiei. 

Bogdan George Iliescu a fost propus de catre Swiss Capital, in calitate de actionar. Din 2013 pana in prezent a ocupat functia de administrator independent in cadrul Transgaz. Din 2014 ocupa si functia de director executiv al BRD, departamentul Corporate Finance.

Pedro Mielgo Alvarez a fost propus de catre Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), in calitate de actionar.

Arielle Malard De Rothschild, domiciliata in Paris, Franta, a fost administrator in functie pana la AGA, inscrisa de drept pe lista candidatilor pentru alegerea membrilor Consiliului de Administratie.

Michael Adriaan Maria Boersma a fost administrator in functie pana la data AGOA, inscris de drept pe lista candidatilor pentru alegerea membrilor Consiliului de Administratie.