Publicat: 10 Mai, 2019 - 12:38
Share

Vineri, 10 mai 2019, la Sala Dobrogea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Dumitru Mergeani şi viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca au fost gazdele unui grup de elevi şi profesori aflaţi într-o vizită inclusă în programul activităţilor din cadrul Proiectului Erasmus+ de parteneriat strategic între şcoli "I learn, you learn, but together we double learn".

"Bine aţi venit la Tulcea. Ne bucurăm că suntem gazda acestui program minunat Erasmus+ şi vreau să felicit Şcoala nr. 12 pentru tot acest eveniment. Am înţeles că acest eveniment se numeşte "I learn, you learn, but together we double learn", asemănător cu un proverb românesc care spune că "Unde-s doi puterea creşte". Astfel, ne bucurăm să avem oaspeţi copii din Polonia, Spania, Grecia şi Turcia şi sperăm că v-au plăcut frumuseţile oraşului Tulcea. Personal, am participat la un astfel de schimb de experienţă între elevi, acum 28 de ani. Pe atunci nu exista programul Erasmus+, era un schimb de experienţă între România şi Franţa şi am păstrat relaţii de prietenie cu colegii francezi pe care i-am vizitat atunci şi care ne-au întors vizita. Sper că v-aţi simţit bine la Tulcea şi veţi fi adevăraţi ambasadori ai României, povestind acasă ceea ce aţi văzut în această parte a Europei. Sunt sigur că experienţele trăite aici nu seamănă cu nimic din ceea ce aţi văzut înainte şi sper să reveniţi cu drag în România", a declarat cu acest prilej vicepreşedintele Dumitru Mergeani.

Şcoala Gimnazială nr. 12 Tulcea este partener în cadrul acestui proiect alături de alte patru şcoli din Spania, Grecia, Turcia şi Polonia. Vizita la Tulcea a reprezentanţilor şcolilor din celelalte patru ţări europene reprezintă a treia activitate din cadrul proiectului, primele două desfăşurându-se la Guadalajara, Spania şi Binerowa, Polonia.

Activitatea de la Tulcea presupune un schimb de experienţă, cu elevi, asistenţe la ore şi workshop-uri pe teme privind implicarea elevilor la oră, munca bazată pe cooperare în grupuri, întrajutorarea, motivarea şi menţinerea atenţiei elevilor, fiind urmată în toamnă de o activitate la Heraklion, Grecia.
 

Tag-uri Institutii: