13 mai 2021

Elevii ar putea învăța în trimestre, în loc de semestre, de la toamnă

49982389 - child write in a notebook. close up hand and pen

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Viitorul an școlar ar putea fi extins. În perioada următoare, la Ministerul Educației vor fi discuții cu toți cei implicați în procesul de invatmant. Acum nu există un consens la nivelul sindicatelor cadrelor didactice, reprezentanților elevilor și ai părinților. Mai ales că sunt luate în calcul diverse propuneri privind structura anului școlar.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizează că în anul școlar 2021-2022, conform ordinului de ministru în vigoare, cursurile vor începe în data de 13 septembrie. Dacă se va reveni asupra acestui calendar, acest lucru se va face doar după un consens între minister și partenerii săi de dialog social.Elevii români ar putea învăța în trimestre, în loc de semestre, de la toamnă și ar putea avea vacanță de vara mai scurtă.

Ministerul Educației va lua în considerare orice soluție va rezultă în urmă acestor consultări, fără a exclude nicio variantă solicitată de profesori, elevi și părinți, nici revenirea la trimestre, nici extinderea duratei cursurilor și nici altă variantă ce va rezultă în interesul pregătirii elevilor, a scris Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.