6 octombrie 2022

Elevii BSB au obținut rezultate excepționale, 67% dintre notele acordate situându-se între A * și A și 87% între A* și B

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pentru elevi, opțiunea de a studia după curriculum-ul britanic reprezintă o cale sigură de a fi admiși la cele mai bune universități din întreaga lume. Dovada o constituie absolvenții BSB care au fost admiși și își vor continua studiile la instituții de învățământ de prestigiu din Europa. Aproape 30 de universități de renume din Franța, Spania, Italia, Elveția, Irlanda, Marea Britanie și Scoția vor întâmpina absolvenții BSB în această toamnă.
Fără îndoială, curriculum-ul britanic, alături de experiența personalului de la British School of Bucharest, a oferit acestor elevi posibilitatea ca ambiția, cunoștințele și abilitățile lor să strălucească și să fie recunoscute de instituții de renume din Europa.
Suntem foarte mândri de rezultate excepționale obținute de elevii noștri, 67% dintre notele acordate situându-se între A * și A și 87% între A* și B.
Dorim să vă împărtășim câteva dintre destinațiile alese pentru continuarea studiilor, unde anticipăm că acești elevi vor continua să aibă rezultate remarcabile. Acestea includ Universitatea Bocconi din Italia; Universitățile Groningen și Maastricht din Olanda; European Business School, ESADE Business School și IED din Barcelona alături de Universitatea St Louis din Madrid; IFA, Paris; Universitatea Franklin din Elveția; Universitatea de Medicină din Viena; Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila și Universitatea Tiffin, București; Trinity College, Dublin; London School of Economics and Political Science (LSE), UCL, King’s College și Queen Mary’s din Londra; Universități din Birmingham, Bristol, Edinburgh, Keele, Glasgow, Leeds, Lancaster, Loughborough, Nottingham, Queen’s (Belfast), Surrey, Warwick, West of Scotland și Westminster din Marea Britanie.
Opțiunile absolvenților BSB cu privire la destinația universitară au fost exprimate, de asemenea, și pe baza diferitelor interese academice pe care le aveau. Matematica, economia, managementul, medicina, științele biomedicale, marketing-ul și comunicarea, psihologia, managementul în turism, astrofizica, geografia, politica și relațiile internaționale se numără printre domeniile pe care le vor studia în următorii ani la universitățile la care au fost admiși. În sectorul artistic și creativ, au ales filmul, designul, moda și artele.
O parte dintre elevii cu rezultate foarte bune au obținut note maxime. Am discutat cu trei dintre acești elevi și
i-am rugat să le ofere câteva sfaturi colegilor lor mai tineri.

„Trebuie să profitați la maximum de ceea ce vă oferă școala. Oportunitățile pe care le aveți la BSB nu le veți găsi nicăieri altundeva. Nu le lăsați să se irosească. Profitați la maximum de aceste oportunități, încă de la început.“ a spus Andrei, absolvent BSB și Head Boy, care a fost admis la LSE unde va studia Economia, ca rezultat al celor patru note de A * imbatabile pe care le-a obținut la examenele finale A Level.
„Trebuie să vă hotărâți din timp ce doriți să studiați în viitor. Începând cu Anul 10 ar trebui să aveți o idee despre ce domeniu doriți să explorați mai departe, deoarece cu cât începeți să construiți mai devreme ceea ce v-ați propus, să căpătați experiență, cu atât va fi mai bine când aplicați”, a adăugat Darius, ca sfat pentru colegii săi mai tineri. Darius va studia Matematica Discretă în cadrul Universitatății din Warwick, înarmat fiind cu două note de A* și două de A obținute la examenele finale A Level.
Laura, absolventă a BSB în 2021, are și ea sfaturi utile pentru colegii mai tineri: „să fie ei înșiși, autentici în timpul procesului de aplicare”. Laura a obținut numai note de A * și va studia Politică și Relații Internaționale la UCL.
„Dacă există un lucru de care trebuie să țineți seama, atunci cel mai bine ar fi să fie acesta: bucurați-vă. Încercați tot posibilul pentru a ieși în evidență în procesul de aplicare, dar nu exagerați. Fiți voi înșivă, fiți autentici, folosiți-vă de cele mai mari abilități pe care le aveți și aveți încredere în voi. ”, a completat Laura.
Studiind la British School of Bucharest, puteți ajunge oriunde în lume. Această școală vă pregătește pentru viitoarele universități și deschide în fața voastră o întreagă lume de cursuri și specializări.
” Cu o rată de promovare de 100% în cadrul grupului de studenți din Anul 13 preuniversitar și un remarcabil procent de 67% dintre elevi care au obținut note de A și A*, suntem extraordinar de mândri că toți elevii nostri au obținut rezultate pe măsura muncii lor și suntem încântați de aceste rezultate incredibile. Ne bucurăm mai ales pentru că acestea vin ca o confirmare a educației echilibrate de care ei au avut parte în anii petrecuți la BSB. Fiecare elev aflat în grija noastră reușește să își atingă potențialul maxim. “, a declarat directorul BSB, Grant Gillies.
Suntem, de asemenea, mândri de rezultatele GCSE remarcabile ale grupului de elevi din Key Stage 4: 44,35 % dintre elevi au obținut nota A* și 70,16 % note de A* și A. În pofida faptului că anul care a trecut a fost unul destul de dificil pentru mulți dintre noi, rezultatele pe care elevii nostri le-au obținut au demonstrat că munca grea și determinarea precum și sprijinul și îndrumarea continuă din partea personalului didactic de la BSB constituie cheia succesului.
Noi, echipa BSB, suntem încântați de rezultatele absolvenților noștri și mândri de performanța lor.
Le dorim mult noroc în drumul lor spre cucerirea lumii!

Despre British School of Bucharest:
British School of Bucharest (BSB) este o școală internațională de top ce oferă un sistem de învățâmânt internațional bazat pe curriculum-ul național britanic ce include etapele de studiu EYFS/Grădiniță, Primary și Secondary School/Școală Primară și Secundară, cu certificări IGCSEs până la A Levels.
Din anul 2000, BSB oferă acces la educație britanică elevilor cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, într-o comunitate extrem de diversă, cu peste 650 de elevi și 48 de naționalități diferite. Aceștia beneficiază de un raport impresionant elev-profesor, în clase de dimensiuni reduse, asigurând un mediu de învățare personalizat și încurajator, oferit de profesori vorbitori nativi de limba engleză.
BSB este singura școală britanică din România care a fost apreciată cu calificativul ”Excelent” pentru calitatea procesului de învățare și a rezultatelor elevilor, dar și pentru calitatea dezvoltării personale a elevilor, conform unui raport realizat de către Inspectoratul Școlilor Independente din Marea Britanie în 2018.