3 decembrie 2021

Elevii constănţeni vor avea noi reprezentanţi!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Elevii constănţeni vor avea noi reprezentanţi! Asociaţia Elevilor din Constanţa are un nou Birou de Conducere!

În data de 13 iunie a.c., membrii Asociaţiei Elevilor din Constanţa s-au reunit în cadrul şedinţei Adunării Generale, organul suprem de luare a deciziilor, prilejuită de organizarea alegerilor pentru funcţiile vacante din cadrul Biroului de Conducere.

În funcţia de preşedinte al AEC a fost aleasă Ariana Dudună, fost vicepreşedinte al asociaţiei, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

Totodată, în vederea exercitării funcţiei pentru un mandat de un an, au fost aleşi şi următorii membri ai Asociaţiei, pentru a deservi ca vicepreşedinţi ai Asociaţiei Elevilor din Constanţa:

– Oana Maria Mircică, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Ovidius”

– Panaiothis Costea, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

– Luisa Vasile, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”

– Iulian Bazîru, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Decebal”

De asemenea, Biroul de Conducere este completat de către Alexia Popescu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, şi de Ema Ludvig, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, al căror mandat este în desfăşurare.

„Mă bucur de această oportunitate, de votul acordat de membri, precum şi de colaborarea pe care eu şi colegii mei o vom avea. Îmi doresc să reprezentăm elevii împreună, şi sunt sigură că vom avea o colaborare armonioasă. Suntem o echipă echilibrată, suntem cu toţii diferiţi, dar avem acelaşi scop: apărarea drepturilor elevilor”, Oana Maria Mircică, vicepreşedinte AEC.

„Sunt foarte fericit că voi putea să reprezint elevii şi că voi putea să lupt pentru drepturile acestora.Mă bucur pentru votul de încredere acordat de membrii Asociaţiei şi sunt sigur că vom reuşi, în ciuda vârstei, să dovedim în continuare că putem face o schimbare în sistemul de învăţământ”, a declarat Panaiothis Costea, vicepreşedinte AEC.

„Sunt mândră că am reuşit să fac parte din cea mai puternică organizaţie de elevi din România. Le mulţumesc tuturor membrilor ce mi-au acordat această şansă votându-mă. Este o responsabilitate imensă, însă, împreună cu ceilalţi membri din biroul de conducere, vom lupta pentru un sistem educaţional mai bun, cu angajamentul că funcţia de conducere va fi un mijloc ce ne va permite să reprezentăm nevoile şi interesele elevilor, dând tot ce avem mai bun”, a declarat Luisa Vasile, vicepreşedinte AEC.

„Asociaţia Elevilor din Constanţa a fost o inspiraţie enormă pentru mine. Reuşitele din trecut ale asociaţiei îmi oferă încrederea că putem face cu toţii o schimbare dacă ne dorim cu adevărat. Prin funcţia pe care am obţinut-o îmi doresc să ajut cât mai multe persoane şi să fac o schimbare cât mai mare în sistemul de învăţământ. Ştiu că nu va fi uşor, însă mi-am asumat candidatura conştient de acest lucru, dorind să lupt pentru o educaţie de calitate”, a declarat Iulian Bazîru, vicepreşedinte AEC.

„Sunt mai mult decât onorată de încrederea care mi-a fost acordată. Consider că elevii constănţeni şi nu numai, au nevoie de reprezentanţi puternici, fermi, care să lupte pentru interesele lor legitime şi pentru drepturile lor. Îmi doresc ca următorul an să fie unul cât mai prosper pentru asociaţie şi ca fiecare elev din judeţul Constanţa să aibă acces echitabil la o educaţie de calitate!”, a declarat Ariana Dudună, preşedinte AEC.

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAŢIEI ELEVILOR DIN CONSTANŢA

*** Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) este singura organizaţie de reprezentare a elevilor din judeţul Constanţa, fiind prima asociaţie reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înfiinţată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizaţie independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile şi interesele elevilor. De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educaţional, la nivel local şi naţional, aducând plus valoare prin rezultatele obţinute pentru elevii din judeţul Constanţa şi din România. Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacordarea dreptului de vot în Consiliul de administraţie pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obţinerea respectării legii în privinţa acordării reducerii la transportul local în comun şi a burselor şcolare pentru elevii din municipiul Constanţa (2015) şi obţinerea acordării de manuale şcolare gratuite pentru toţi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Constanţa (2016). Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul nostru – www.asociatiaelevilor.ro.