Publicat: 23 Februarie, 2012 - 22:00
Se vor preveni accidentele de muncă în care tinerii reprezintă primele victime

Ministerul Educaţiei, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Inspecţia Muncii au semnat, ieri, 22 Februarie protocoale de colaborare pentru creşterea şanselor de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi pentru pregătirea tinerilor care urmează să intre pe piaţa muncii în domeniul legislaţiei muncii.

"Acesti copii ies din liceu si nu stiu cui sa se adreseze pentru a obtine un loc de munca, nu stiu ce inseamna un contract de munca si nu stiu ce semneaza si cad astfel victime in accidente de munca sau in relatia cu angajatorii", a declarat inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu.

De asemenea, secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a declarat că protocolul încheiat Miercuri prevede un set de acţiuni în beneficiul celor care îşi caută loc de muncă, dând posibilitatea fiecărui viitor angajat să ştie ce drepturi şi responsabilităţi are.

"Zona în care intrăm în principal este zona liceului, pentru că acolo vorbim de învăţământ profesional şi tehnic. Asta nu înseamnă că elemente care ţin de o construcţie întreagă nu pot să intervină chiar de la prima treaptă de şcolaritate. Elemente de tip ludic, intuitiv pot să fie inclusiv în învăţământul primar. Nu eliminăm nici forţa pe care o au orele de dirigenţie din clasele V-VIII. Şi acolo există bucăţi întregi destinate unui astfel de tip de educaţie", a spus secretarul de stat Oana Badea.