26 mai 2022

Elevii din toată ţara pot participa la cel mai inovator târg educaţional organizat de o universitate din România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pandemia de coronavirus a făcut ca interacţiunea faţă în faţă cu potenţialii studenţi să fie mult mai redusă decât în anii anteriori. A fost dificil ca profesorii să meargă în licee pentru a prezenta oferta educaţională, astfel că a fost nevoie de o regândire a metodelor de recrutare a elevilor. În acest an, Universitatea Politehnica Timişoara s-a mutat în mediul virtual şi orice elev din ţară se poate conecta şi poate participa la cel mai inovator târg educaţional organizat până acum de o universitate din România.

Pentru targul EduExpoUPT a fost reconstruită virtual clădirea Rectoratului Universităţii Politehnica Timişoara. Practic, elevii care îşi doresc să afle informaţii utile despre oferta educaţională a facultăţilor din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, pot accesa linkul https://eduexpo.upt.ro/ de pe calculator şi vor avea posibilitatea să ajungă în mod virtual în faţa Palatului Lloyd (n.a. denumirea istorică a clădirii), iar de aici păşesc în cadrul târgului. Fiecare facultate în parte are oferta expusă, iar elevii au posibilitatea de a intra în contact cu cadrele didactice. Ei pot pune întrebări şi au acces la toate informaţiile necesare pentru a lua una dintre cele mai importante decizii pentru viitorul lor, cu ajutorul specialiştilor dispuşi să îi ghideze.

„Putem spune că un astfel de târg este unul dintre beneficiile aduse de pandemie. Şi anume schimbarea mentalităţilor în educaţie, căutarea unor forme sau modele noi de exprimare, în acord cu evoluţia tehnologică. Pentru noi este o modalitate mai uşoară de a ne face cunoscută oferta educaţională, folosind ceea ce stăpânim foarte bine: tehnologia. Ne bucură că, dincolo de elevi, o astfel de promovare va fi acum înţeleasă mult mai bine de părinţi, adică persoanele care participă la luarea unor astfel de decizii cu privire la viitorul tinerilor. Vom continua să inovăm în educaţie, aşa cum facem şi în tehnologie, pentru că aceasta defineşte primul secol al universităţii noastre” a declarat conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

Este important de ştiut că orice elev din ţară poate participa virtual la EduExpo, iar interesul manifestat până acum este unul ridicat. Până în prezent s-au înscris elevi din vestul ţării, dar şi tineri din judeţe aflate la o distanţă considerabilă de Timişoara, semn că Universitatea Politehnica Timişoara reprezintă un punct important pe harta învăţământului universitar românesc. Practic, această metodă de promovare a ofertei educaţionale îşi propune să elimine bariera de distanţă dintre mediul universitar şi elevul care trebuie să aibă toate informaţiile înainte de a lua cea mai importantă decizie pentru viitorul său.

Prezentarea generală a EduExpoUPT
10 facultăţi, 29 de domenii de licenţă şi 53 de specializări aşteaptă să fie descoperite la ExpoEdu, târgul educaţional virtual organizat în premieră de către Universitatea Politehnica Timişoara.

EduExpo se adresează tuturor persoanelor (elevi, părinţi, cadre didactice, etc.) dornice să afle informaţii cu privire la oferta educaţională a UPT, dar şi numeroasele oportunităţi de care se bucură un student UPT.

În perioada 25 – 27 mai 2021, în intervalul orar 12:00 – 20:00, vizitatorii vor putea explora standurile facultăţilor, unde au fost pregătite materiale informative şi totodată vor putea discuta live cu reprezentanţii fiecărei facultăţi.

Mai mult, în intervalul 14:00 – 18:00 vor avea loc întâlniri live prin platforma Zoom cu reprezentanţii fiecărei facultăţi. La finalul fiecărei prezentări, participanţii vor avea ocazia de a discuta şi de a pune întrebări acestora.

Întâlnirile vor avea loc după cum urmează, zilnic, de marţi până joi:

13:30 – Prezentarea Universităţii Politehnica Timişoara
14:00 – Facultatea de Automatică şi Calculatoare
14:25 – Facultatea de Arhitectură şi Urbanism
14:50 – Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale
15:15 – Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului
15:40 – Facultatea de Electrotehnică şi Electroenergetică
16:05 – Facultatea de Construcţii
16:30 – Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării
16:55 – Facultatea de Mecanică
17:20 – Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi
17:45 – Facultatea de Inginerie din Hunedoara