Publicat: 26 Martie, 2016 - 11:19

Un caz asemanator gradinitei private din Bucuresti care tortureaza copiii a aparut la doar cateva ore distanta si in Hunedoara.

Elevii Şcolii Gimnaziale din localitatea Vaţa de Jos se plâng că sunt umiliţi şi bătuţi de angajaţii şcolii.

Mai mult, copiii au povestit că la şcoală ar fi amenajată o cameră specială în care ar fi torturaţi.

Revoltaţi, părinţii au făcut reclamaţii la Inspectoratul Şcolar şi la Protecţia Copilului, şi sunt hotărâţi să acţioneze în instanţă conducerea instituţiei de învăţământ.

De la începutul anului şcolar, elevii de la școala din Vaţa de Jos sunt bătuţi, maltrataţi şi umiliţi de unii profesori, în timpul orelor de curs, potrivit jurnalistilor de la Glasul Hunedoarei. Mai mult decât atât, şoferul microbuzului şcolar şi secretarul unităţii de învăţământ, care este fratele directoarei şcolii, au aceeaşi atitudine cu copiii, îi ameninţă, ba chiar au format şi o „cameră de tortură", în care sunt închişi şi pedepsiţi elevii neascultători.

Revoltaţi, părinţii au făcut reclamaţii.

"Ceea ce se întâmplă în acea şcoală este mai rău decât în junglă, este o tortură pentru copii şi pentru noi, părinţii. În semestrul I al acestui an şcolar, băiatul meu a fost jignit, ameninţat şi maltratat fizic de şoferul microbuzului, Florin Mariş. Într-una din zile, acest şofer l-a prins de gât pe copil şi l-a trântit în scaun, înjurându-l. În acelaşi timp, directoarea unităţii de învăţământ, Adriana Coza, îi bate pe elevi, le dă cu pumnii în cap, îi înjură, i-a ameninţat şi umilit în timpul orelor de curs", a precizat mama unui copil din clasa a VI-a de la şcoala din Vaţa de Jos.

Părinţii copiilor susţin că Şcoala din Vaţa este condusă de „clanul" Coza. Mai precis, Adriana Coza este director, fiul acesteia, Adrian Mihuţ, este profesor de informatică, iar secretarul unităţii de învăţământ este fratele directoarei.

In urma acestui scandal părinţii reclamaţii la Inspectoratul Şcolar şi la Protecţia Copilului.

Directoarea unităţii de învăţământ a negat toate acuzaţiile şi susţine că totul este o manipulare la adresa ei.