Publicat: 16 Mai, 2019 - 11:40
Share

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT, anunță lansarea în România a sistemului wireless care are în centru camera PTZ de dimensiunea unei palme cu zoom optic 5x și intrări/ ieșiri pentru dispozitive wireless, precum senzori și butoane, toate conectate prin tehnologie Z-Wave Plus®.

Camera AXIS M5065 este o cameră PTZ discretă, mică, care se potrivește în orice spațiu. Perfectă pentru instalările de dimensiuni reduse, oferă posibilitatea de a vedea imaginea de ansamblu, dar și toate detaliile importante. Lansată la nivel internațional în a doua parte a anului trecut, AXIS M5065 este prima cameră din lume care oferă conectivitate wireless I/O cu dispozitive Z-Wave Plus®. Acest mod de conectivitate îi permite camerei să comunice cu până la șase dispozitive într-o configurație de sistem utilizând comenzi On/Off. Costurile de instalare rămân la un nivel redus, deoarece nu este necesară o cablare suplimentară, iar dispozitivele, extrem de flexibile, pot fi relocate cu ușurință.
Seria AXIS T834
Seria AXIS T834 permite adăugarea de funcționalități noi soluției construite fără a fi nevoie de cabluri suplimentare, datorită conectivității wireless I/O alături de AXIS M5065. Seria cuprinde:
•    AXIS T8341: Senzorul de mișcare PIR care detectează mișcarea ziua și noaptea datorită tehnologiei cu infraroșu; Detector de mișcare wireless;
•    AXIS T8342: Senzor wireless pentru uși sau ferestre care permite declanșarea unor mesaje de notificare, dar și controlul surselor de iluminare atunci când ușa sau fereastra sunt deschise. Prin comunicarea fără fir cu camera de rețea AXIS M5065 PTZ sau cu controlerele Z-Wave Plus® conectate, senzorul de uși sau ferestre poate fi utilizat în soluții de securitate de mici dimensiuni. Conexiunea wireless permite, de asemenea, o instalare foarte simplă, deoarece senzorul poate fi ușor montat pe o ușă, pe o fereastră sau fișet dacă este necesar.
•    AXIS T8343 este un buton care transmite alerte, cum ar fi: mesaje de notificare, controlul surselor de iluminare și multe altele. Prin comunicarea fără fir cu camera de rețea AXIS M5065 PTZ sau cu controlerele Z-Wave Plus® conectate, butonul de alertă poate fi utilizat în soluții de securitate de dimensiuni reduse. Conectivitatea wireless I/O permite, de asemenea, o instalare flexibilă, deoarece comutatorul poate fi ușor deplasat și adaptat la nevoile sistemului.
•    AXIS T8344 este o priză cu controller On/Off care permite controlul de la distanță al stării pornit/oprit pentru dispozitivele conectate precum corpuri de iluminare sau alte dispozitive electrice, atât timp cât consumul nu este mai mare de 1400 de W.
Prin comunicarea fără fir cu camera de rețea AXIS M5065 PTZ sau cu controlerele Z-Wave Plus® conectate, priza controlabilă de la distanță poate fi folosită în soluții de securitate de mici dimensiuni, oferind două prize, doar una dintre ele fiind controlabilă de la distanță. 
Prin comunicare wireless se pot adăuga dispozitive din seria AXIS T834 în cadrul sistemului fără a mai fi necesară cablarea. Dispozitivele sunt, de asemenea, ușor de sincronizat cu controlerul de sistem, cum este, de exemplu, camera de rețea AXIS M5065. Astfel, costurile de instalare rămân scăzute, iar, fără cablare, este simplu de modificat configurația hardware, dacă va fi necesar.
Standardul de securitate S2 și calitatea Axis
Seria T834 utilizează securitatea criptată Z-Wave® S2 și este compatibilă cu S2-security. Toate dispozitivele sunt testate și validate pentru a răspunde cerințelor de supraveghere fiabile și sigure.
Premiat de Smarty Award, sistemul wireless AXIS M5065 folosește comunicația wireless flexibilă de la Z-Wave® pentru a conecta dispozitivele de securitate ale sistemului și a declanșa o acțiune în cazul în care are loc o anumită încălcare a securității. Această soluție este disponibilă în România începând din luna mai prin canalul de distribuție ELKO.
Despre Axis Communications
Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de rețea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informații despre Axis, vizitați site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse și soluții IT din regiune, reprezentând 400 de producători și oferind o gamă largă de peste 36.000 de produse și servicii către mai mult de 10.000 de companii, producători de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din țări în Europa și Asia Centrală. Compania are peste 1.000 de angajați, iar cifra de afaceri a grupului în 2017 s-a ridicat la 1.593 de milioane USD.
ELKO Romania face parte din ELKO Group și este specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT: soluții mobile, componente, soluții de infrastructură IT și de stocare, soluții de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Compania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează și revând soluții IT, sisteme de comunicații și supraveghere video), adresând toate canalele de distribuție IT & Telecom.
Mai multe informații: www.elko.ro

Tag-uri Institutii: