Publicat: 2 Noiembrie, 2013 - 11:51
Share

ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuirea de produse hardware şi software ale unor producători de renume din industria IT, anunţă disponibilitatea în România a tehnologiei Allied Telesis Management Framework (AMF), care va ajuta companiile să reducă complexitatea şi costurile managementului reţelei cu până la 60%. Tehnologia este produsă de Allied Telesis, producător global de soluţii de switching IP/Ethernet şi lider în industria soluţiilor pentru reţelele IP Triple-Play.
Software Defined Networking (SDN) — ce utilizează o platformă software pentru a controla central o reţea — a ajuns în prim plan recent, promiţând o mai bună utilizare a reţelei şi un management mai facil. Cu toate acestea, majoritatea soluţiilor SDN sunt ţintite spre centre de date mari, ceea ce le face inaccesibile clienţilor clasici cu resurse limitate din sectorul enterprise. Allied Telesis a identificat acest lucru şi a dezvoltat AMF ca un mod practic prin care companiile să beneficieze de avantajele unui SDN, fără costurile semnificative asociate.
Ca furnizor de top de produse şi soluţii Ethernet, Allied Telesis se concentrează să ofere beneficiile tehnologiei SDN clienţilor săi. Compania a introdus managementul reţelei prin AMF, iar beneficiul imediat al utilizatorilor enterprise este reducerea complexităţii reţelei şi scurtarea timpului de gestionare a acesteia, rezultatul fiind un cost mai redus.

Funcţii puternice precum management centralizat, auto-backup, auto-upgrade, auto-provizionare, auto-recovery, networking plug-and-play şi gestionare zero-touch sunt primele ce vor fi implementate prin AMF.

“În prezent este nevoie de o cantitate semnificativă de resurse pentru a gestiona reţele enterprise de mari dimensiuni. În plus, clienţii se confruntă cu problema angajării şi întreţinerii personalului tehnic. AMF reduce aceasta povară a gestionării reţelelor enterprise prin automatizarea multor sarcini care în prezent necesită implicarea administratorului de reţea. Acest cadru a fost dezvoltat pentru a le permite clienţilor să-şi gestioneze mai facil reţelele”, a declarat Miodrag Sundic, Director de vânzări pentru Europa Centrală şi de Est, Allied Telesis.

Unul dintre principalele avantaje ale SDN este un management centralizat, deoarece acesta tratează reţeaua ca pe un singur dispozitiv virtual. Allied Telesis a dezvoltat AMF pentru a obţine acest lucru şi mai mult, prin managementul centralizat al unei întregi reţele de pe un singur dispozitiv, printr-o interfaţă Command Line Interface (CLI) simplă şi intuitivă. Fişierele de configuraţie şi cele de firmware sunt salvate ca backup regulat şi sunt disponibile pentru a regenera dispozitive cu probleme; de asemenea schimbările de configuraţie se pot realiza pe mai multe dispozitive în același timp. Aceasta combinaţie de funcţii permite AMF să reducă costurile de operare a reţelei prin simplificarea complexităţii managementului şi prin automatizarea multor operaţiuni de rutină.

“În numeroase cazuri costul gestionării unei reţele este mai mare de câteva ori decât costul părţii hardware. Pentru acest motiv, multe organizaţii se axează acum pe tehnologii precum SDN sau AMF ca moduri de a reduce costurile operaţionale asociate cu managementul reţelelor. Un client care foloseşte pentru prima dată această tehnologie se poate aşteapta să reducă costurile asociate cu managementul reţelei cu 60%, ceea ce ar trebui să fie convingător pentru orice cumpărător”, a declarat Miodrag Sundic.

AMF va fi disponibil în reţeaua partenerilor ELKOTech începând cu luna decembrie 2013, pe următoarele switch-uri Allied Telesis: SwitchBlade® x8112, SwitchBlade x908, x610 Series şi x510 Series.