Publicat: 23 August, 2015 - 15:32
Share

Două avioane care participau la un miting aviatic s-au ciocnit in Elvetia. În urma accidentului, unul dintre piloţi a murit, în timp ce al doilea a reuşit să se paraşuteze la timp şi să scape astfel nevătămat.

Cei doi faceau parte din echipa germană de acrobatii Grasshoppers. 

Spectatorii au surprins momentul tragediei în care pilotul avionului de vânătoare s-a prăbuşit pe autostradă. 

În urma incidentului aviatic din Anglia, 7 oameni şi-au pierdut viaţa şi alți 14 au fost răniti. 

Pilotul avionului a supravieţuit, dar se află în stare gravă la spital.

Acesta a încercat o acrobație, dar manevra nu i-a reușit și s-a prăbușit pe autostrada A27, situată în apropiere, în West Sussex, fiind scos de salvatori din epava cuprinsă de flacări.

Acesta este al doilea incident la Shoreham Airshow din ultimii ani. În septembrie 2007, un cascador din seria James Bond, Brian Brown, în vârsta de 49 de ani, a murit dupa ce s-a prabuşit la bordul unui avion de tip Hurricane, din timpul celui de-al Doiea Razboi Mondial, la o reconstituire a Bataliei Angliei. 

Aeronava de tip Hawker Hunter a fost unul dintre principalele tipuri de aeronave utilizate de catre Forțele Aeriene Regale în anii '50 oi la începutul anilor '60.

"Este greșeală e pilotaj. Trebuie perfectă sincroinizare a aparatelor. Se vede avionul de jos cum se duce în cel de deasupra. Este o desincronizare a avionului. Totul aici se efectuează la zecimi de secundă. E vina pilotului care nu și-a sincronizat mișcarea cu cea a colegului său", a spus Valentin Duță, expert în aviație.