Publicat: 15 Mai, 2017 - 17:29
Share

În cel de-al șaptelea sezon, Iuliana Marciuc continuă să vă dezvăluie momentele dramatice din viața unor adevărați eroi ai sorții.

În această săptămână, de la ora 21.00, o veți cunoaște pe românca din Covasna care a devenit orfană de mamă la numai 5 ani, a crescut cu un tată alcoolic și violent și s-a căsătorit cu un bărbat asemenea tatălui ei. Este vorba despre Elvira Gocz care a avut tăria să lupte cu viața și, având o geantă într-o mână și pe fiul de 3 ani în cealaltă, a reușit să traverseze Europa fără acte, vize sau bani. Pentru a-și crește copilul, Elvira Gocz a avut la Paris câte trei slujbe: ca asistentă medicală asista chirurgii în sala de operație, după care la Turnul Eiffel spăla toaletele iar seara, îmbrăcată în ținute elegante, cânta la cabaret uluind prin talentul ei artistic.

Elvira a lucrat ca asistentă medicală personală pentru celebrități din întreaga lume. A tratat-o, în ultimii 12 ani de viață, pe ASR Ducesa de Windsor Wallis Simpson, soția Regelui Edward al VIII-lea al Regatului Unit și a îngrijit multe personalități între care președintele francez Francois Mitterand, liderul politic tunisian, Bem Ali, fostul secretar general al ONU, Javier Perez de Cuilleard sau actrița Sophia Loren. Până în 2007, a lucrat în Kuweit, ca soră medicală a familiei șeicului kuweitian Al Hamad.

Și chiar dacă a colindat lumea și a învâțat șapte limbi străine, Elvira nu a uitat de unde a plecat și nu a uitat ce-nseamnă suferința — așa că la Revoluție, în 24 decembrie 1989, a urcat într-un avion militar de tip 'Hercules', având la bord ajutoare umanitare pentru România unde a pansat rănile celor aflați în bătaia armelor pentru libertate.

Tot în această săptămână îl veți cunoaște pe Dan Motanu, cunoscut în lumea filmului ca unul dintre cei mai buni cascadori din România. El a jucat în sute de filme alături nu doar de regizori și actori români, ci și de nume mari de la Hollywood: Dolph Lundgren, Wesley Snipes, Steven Seagal, Jean Claude van Damme, Nicole Kidman, Jude Law, Renee Zellweger sau Natalie Portman.