5 octombrie 2022

Eminescu… aeterna poetica

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul Judeţean Botoşani, Secţia de Artă Plastică-Etnografie, în colaborare cu Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani şi cu Şcoala Gimnazială Nr. 11 Botoşani, organizează, în data de 14 ianuarie 2022, începând cu ora 11.00, activitatea culturală intitulată „Eminescu… aeterna poetica”.

Spiritul lui Eminescu dăinuie. Genialitatea lui răscoleşte şi azi generaţii de tineri, care îl descoperă şi îl redescoperă pe poetul plecat spre lume de pe plaiuri botoşănene. Omagierea lui nu poate fi niciodată excesivă. Astfel încât momentele artistice ce au ca sursă de inspiraţie creaţia eminesciană, susţinute de Corul Liceului de Artă coordonat de prof. Alexandru Mocanu, de elevul Teodor Gireadă, îndrumat de prof. Mihaela Arhip, alături de realizarea unei expoziţii de artă plastică cu lucrări ale elevilor Liceului de Artă, coordonaţi de prof. Genoveva Dolhescu, precum şi ale elevilor Şcolii Gimnaziale Nr. 11, îndrumaţi de prof. Alina Gavril, vin să aducă o dată în plus în prim-plan amintirea unui Eminescu fără vârstă şi fără sfârşit.

Iubitorii de muzică, de poezie şi de artă plastică sunt aşteptaţi la sediul Muzeului de Etnografie din Bulevardul Mihai Eminescu nr. 50, activitatea derulându-se cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare.