Publicat: 16 August, 2013 - 11:01
Share

Romfilatelia introduce în circulație o nouă emisiune de mărci poștale cu un caracter deosebit în ceea ce privește originalitatea și interesul colecționarilor de mărci poștale, dar și al iubitorilor de frumos, sugerat chiar în titlul emisiunii Tablele Legii, Legile Lumii, o premieră filatelică istorică în România.

Dedicate conștientizării valorilor religioase la nivel universal, Tablele Legii constituie elemente definitorii pentru identitatea poporului evreu, dar și elemente esențiale pentru celelalte religii – creștină și islamică. Titlul emisiunii în limba ebraică atașat manșetelor minicolilor de mărci poștale, alături de așa-numitele TABS-uri (realizate în premieră de statul Israel) oferă tuturor utilizatorilor și colecționarilor explicații suplimentare și un grad sporit de accesibilitate privind tematica și conținutul emisiunii.

Emisiunea este alcătuită din 4 mărci poştale cu valorile nominale de 1,20 lei, 1,40 lei, 3,00 lei și 14,50 lei, un plic prima zi, iar ca forme de machetare s-au folosit blocul - coliţă (în album filatelic), minicoala de 8 timbre + 1 vinietă + 3 tabsuri şi coala de 32 de timbre.

Produsul special al acestei emisiuni este albumul filatelic, realizat în tiraj limitat de 540 de exemplare şi echipat cu blocul – coliţă al emisiunii, numerotat cu roșu de la 001 la 540 și având elemente grafice în folio (color și aur) şi un plic prima zi având imprimat titlul emisiunii în folio color și ştampila prima zi aplicată în clar în folio aur, numerotat cu negru de la 001 la 540.

Începând de pe 14 august 2013, emisiunea de mărci poştale Tablele Legii, Legile Lumii va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară, albumul filatelic fiind disponibil la prețul de 193 lei (prețul este valabil doar pe teritoriul României).