19 august 2022

Emisiune de mărci poştale intitulată „Ciuperci necomestibile”, ce va intra în circulaţie joi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Romfilatelia dedică colecţionarilor şi pasionaţilor de micologie noua emisiune de mărci poştale intitulată „Ciuperci necomestibile”, ce va intra în circulaţie joi, 26 mai a.c.

Emisiunea, formată din patru timbre, este completată de un plic „prima zi” şi un set de patru cărţi poştale maxime, pentru pasionaţii de maximafilie.

Pe timbrele emisiunii sunt ilustrate cele mai toxice specii de ciuperci din România:

Paxillus involutus (Batsch) Fr. (burete porcesc), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 3,90 Lei, este o specie răspândită în păduri de foioase şi conifere, pe soluri acide.

Amanita phalloides (Vaill.) Link. (buretele viperei), redată pe timbrul cu valoarea nominală de 4 Lei, este o specie răspândită în păduri de foioase, al cărui corp sporifer poate fi observat în perioada iulie-octombrie.

Gyromitra infula (Schaeff.) Quel (mitra episcopului), reprezentată grafic pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 Lei, este o specie răspândită în păduri de conifere, pe lemn mort sau sol bogat în substanţe organice.

Amanita muscaria (L.) Lam. (muscăriţă, pălăria şarpelui), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 16 Lei, este o specie comună, răspândită în păduri de conifere şi foioase.

Pleurocybella porrigens (Pers.) Sing. (aripi de înger), redată pe plicul „prima zi” a emisiunii, este o specie răspândită în pădurile de conifere, pe lemn mort aflat în diferite stadii de degradare.

Romfilatelia mulţumeşte biologilor principali ai Grădinii Botanice „Anastasie Fătu” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, dr. Ana Cojocariu şi dr. Cristiana Virginia Petre, pentru sprijinul documentar şi fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Emisiunea filatelică va fi disponibilă începând de joi, 26 mai 2022, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.