Publicat: 9 Martie, 2013 - 12:57
Share

Promovând neîncetat tezaurul istoric, cultural și spiritual al României, Romfilatelia aduce în atenția tuturor colecționarilor și a celor pasionați de istorie o nouă temă deosebit de interesantă, prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale intitulate Coroanele Regilor României.

Cele trei mărci poștale ale emisiunii având valorile nominale de 3,30 lei, 4,30 lei și 14,50 lei amintesc generațiilor vechi și prezintă generațiilor noi simbolurile regalității românești în contextul marilor evenimente ale istoriei neamului care au marcat Independența de Stat și recunoașterea României ca țară suverană și componentă de bază a structurii statale care a constituit și constituie comunitatea europeana: Coroana din Oțel a Regelui Carol I, Coroana Reginei Elisabeta, Coroana Reginei Maria.

Emisiunea de mărci poștale este completată de un plic „prima zi” și trei cărți poștale maxime, iar ca formă de machetare au fost folosite coli de 28 de timbre, minicoli de 6 timbre + 3 viniete şi coliţa de 3 timbre + 3 viniete diferite (în albumul filatelic).

Produsul special dedicat acestei emisiuni îl reprezintă albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 400 de exemplare, echipat cu colița dantelată de 3 timbre a emisiunii și un carton filatelic special, numerotat și echipat cu seria emisiunii „Coroanele Regilor României”, obliterată cu ștampila „prima zi”, și respectiv seria emisiunii „Evenimente istorice”, emisă în 2006, obliterată cu ștampila specială REMEMBER FILATELIC. Ambele ștampile sunt aplicate în clar, cea tip REMEMBER FILATELIC fiind și în folio aur.

Începând cu ziua de joi, 28 februarie 2013, emisiunea de mărci poştale Coroanele Regilor României va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.