13 august 2022

Emisiunea filatelică dedicată speciilor de animale cu inteligenţă nativă vizibilă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Au empatie, pot comunica, număra şi pot chiar vorbi. Discutăm, bineînţeles, despre animale inteligente. Romfilatelia te invită să descoperi în emisiunea filatelică dedicată, specii de animale cu inteligenţă nativă vizibilă.

Emisiunea alcătuită din patru mărci poştale, patru minicoli, un plic prima zi şi o mapă filatelică specială pentru colecţionari, va intra în circulaţie miercuri, 6 iulie a.c.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,70 Lei este redat papagalul, deseori preferat ca animal de companie pentru inteligenţă, datorită căreia înţelege şi se adaptează mediului înconjurător, dobândind noi abilităţi.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,00 Lei este ilustrat cimpanzeul, care îşi dovedeşte inteligenţa prin capacitatea de comunicare şi înţelegere, fiind capabil să înveţe limbajul semnelor, dar şi folosirea mai multor instrumente, întrecând la îndemânare orice alt animal de pe planetă.

Delfinul, reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 10 Lei, îndeplineşte sarcini dificile, învaţă din experienţă şi transmite cunoştinţele celorlalţi indivizi din grup.

Elefantul, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 16,00 Lei, trăieşte în turme, cu un mod de organizare matriarhal. Elefanţii comunică unul cu altul şi se pot identifica de la trei kilometri distanţă.

Leul de mare, redat pe plicul „prima zi” a emisiunii, este un animal cu multe abilităţi şi foarte inteligent, jucăuş, receptiv şi având abilitatea de a învăţa trucuri.

Romfilatelia mulţumeşte reprezentanţilor Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi Biroul Relaţii Publice