Publicat: 5 Decembrie, 2012 - 20:00
La Târgul de carte miniLibri, 7 şi 8 Decembrie

Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" anunţă participarea la Târgul de Carte pentru Copii "miniLibri", ce va avea loc pe 7 şi 8 Decembrie, la Plaza Romania, cu "Enciclopedia pentru copii – Spectacolul muzical pe înţelesul celor mici".
 
  "Mini Libri", singurul târg de carte din România adresat exclusiv copiilor, care se va desfăşura între orele 10.00 şi 22.00 în Mall Plaza Romania, are ca scop promovarea lecturii pentru copii începând de la naştere, readucerea cititului la rangul de activitate de interes pentru copii şi încurajarea lecturii ca mijloc de comunicare între părinţi şi copii. 
La standul Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" va fi disponibil primul proiect editorial al instituţiei adresat copiilor, "Enciclopedia pentru copii – Spectacolul muzical pe înţelesul celor mici", lucrare a cărei lansare oficială a avut loc în cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e Frumoasă" (8-18 Noiembrie 2012). Enciclopedia va fi disponibilă la preţul de 30 de lei.

Enciclopedia muzicală este o lucrare care încearcă din text, muzică şi culoare, să devină o cale de acces în lumea spectacolului muzical. Explicate într-un limbaj accesibil şi dublate de ilustraţii, noţiunile teoretice iau forma unei misive în două părţi, adresată cu drag micilor cititori. Conţinând definiţii, pasaje de istoric şi casete dedicate marilor personalităţi ale muzicii şi dansului, lucrarea se adresează copiilor din ciclul primar şi gimnazial, venind în completarea studiului muzical din sala de clasă.
Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" este o instituţie publică de cultură finanţată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.
Parteneri principali:
Primaria Municipiului Bucureşti
Consiliul General al Municipiului Bucureşti
Cu sprijinul:
Primăriei Sectorului 1 – Bucureşti
Parteneri:
Howard Jonshon
Five's
Dracula - Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film
New Andrei Style

Autor: Călin Angheluţă