Publicat: 1 Iunie, 2014 - 17:30

Până pe 7 iulie, Enel Cuore așteaptă propuneri pentru „Agricultură urbană, agricultură socială și comunități alimentare ca mijloace de a crea societăți sustenabile și inclusive” în asociere cu Departamentul pentru Științe Sociale din cadrul Universității Bologna Alma Mater Studiorum.

Enel invită asociațiile, organizațiile neguvernamentale, cooperativele și întreprinderile sociale să trimită o propunere de proiect ce se axează pe promovarea horticulturii comunitare cu scopul de a răspunde grijilor referitoare la siguranța alimentară, sustenabilitatea mediului și includerea socială. Enel Cuore va acorda prioritatea acelor inițiative care caută să creeze sau să implementeze servicii și spații ce promovează aspectele de mai jos:

•    horticultură comunitară în zone rurale și urbane cu scopul de a îmbunătăți siguranța alimentară;
•    horticultură sustenabilă ca mijloc de a spori biodiversitatea, reduce impactul asupra mediului și încuraja utilizarea corectă a resurselor naturale;
•    horticultură socială cu scopul de a crea comunități în zonele dezavantajate și de a îmbunătăți includerea socială (încurajarea participării a celor mai vulnerabile segmente ale populației);
•    terapie horticolă pentru a promova reabilitarea și starea de bine în general;
•    educație și recreere horticolă;
•    horticultura ca mijloc de a crea locuri de muncă și de a facilita autonomia în rândul adulților tineri care trăiesc în condiții sociale instabile.

Inițiativele trebuie să vizeze comunitățile rezidențiale, centrele comunitare și centrele de reabilitate. Contribuția principală a Enel Cuore se va axa pe structură, dezvoltarea infrastructurii și achiziția de echipament capital. 

Evaluarea propunerilor de proiect va avantaja acele proiecte care includ două sau mai multe aspecte funcționale, care sunt bine adaptate la context și care se bazează pe experiența anterioară în domeniu și pe participarea activă a beneficiarilor în procesul de luare a deciziilor și în etapele operaționale ale inițiativelor.

Propunerile vor fi trimise completând un formular de prezentare, din secțiunea “Ghiduri pentru aplicații”, de pe www.enelcuore.org. Secțiunea include și cerințele și ghidurile de admitere.