Publicat: 13 Iulie, 2016 - 11:45
Share

Ca parte a strategiei de investiții pentru anul 2016, în perioada ianuarie – iunie, Enel Distribuţie Muntenia a finalizat lucrări de modernizare a reţelei în județul Giurgiu in valoare de peste 2 milioane de lei. 

Au fost vizate atât reţeaua de joasă tensiune, cât şi cea de medie tensiune. İn prezent peste 1000 clienţi din 3 localităţi, Copaciu, Uzunu și Anghelești, beneficiază de confort sporit şi mai multă siguranţă în alimentarea cu energie electrică.

Costul lucrărilor finalizate se ridică la peste 2.000.000 lei, și fac parte dintr-un program mai amplu de modernizare a rețelei din judetul Giurgiu. İn procesul de modernizare au fost inlocuiţi până acum peste 19.000 metri liniari de cablu şi au fost montate peste 400 grupuri de masură şi protecţie. 

İn localitatea Copaciu reţeaua de joasă şi medie tensiune, precum şi branşamentele au fost modernizate integral iar aparatele de masură au fost montate la exterior. İn localitatea Uzunu au fost finalizate lucrările la posturile de transformare pentru reţeaua de medie tensiune, împreună cu cele de modernizare a rețelei de joasă tensiune. Planurile pentru Uzunu şi Angheleşti prevăd mutarea aparatelor de măsură la exterior şi instalarea contoarelor de tip inteligent. 

Prin sistemul de contorizare inteligentă se vor putea realiza citiri de la distanță a consumului de energie electrică, dar și operațiuni comerciale precum schimbări tarifare, conectări și deconectări, sporind astfel confortul clienților și reducând inconveniența vizitelor la locație.

İn prezent, în județul Giurgiu, se desfăşoară lucrări de modernizare integrală în 4 localităţi (Marsa, Mironeşti, Băneasa, Remus), precum si pe Bulevardul Nicolae Titulescu din orasul Giurgiu. 

Acestea fac parte dintr-un proiect de investiţii derulat de Enel în România care îşi propune îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.