Publicat: 22 Ianuarie, 2020 - 13:50
Share

Enel a fost inclusă pentru prima dată în Indexul Bloomberg al Egalităţii de Gen (GEI), fiind una dintre cele 325 de companii din aproape 6.000 de afaceri listate la bursă din 84 de ţări, evaluate în funcţie de comunicarea şi îndeplinirea iniţiativelor de egalitate de gen, potrivit unui comunicat al companiei.

În plus, la Forumul Economic Mondial de la Davos, s-a anunţat că Enel este inclusă, de asemenea, pentru prima dată în clasamentul Corporate Knights Global 100 Cele Mai Sustenabile Corporaţii din Lume, atingând poziţia a 8-a. Enel se află pe primul loc între cele patru companii italiene incluse în acest index şi pe locul doi în cazul companiilor din sectorul energetic. Compania de servicii media, de cercetare şi informaţii financiare Corporate Knights include în clasament cele mai active şi transparente companii în funcţie de practicile şi performanţele sustenabile.

"Includerea noastră în aceşti doi indici de prestigiu evidenţiază faptul că sustenabilitatea pentru Enel este un angajament total, care se reflectă nu doar în opţiunile şi operaţiunile noastre strategice de afaceri, ci şi în modul în care ne raportăm la angajaţii şi la partenerii noştri", a declarat Ernesto Ciorra, Head of Innovability la Enel, citat în comunicat.

"Prezenţa în indicele GEI al Bloomberg arată că pentru Enel diversitatea şi incluziunea reprezintă o resursă şi un stimul pentru a impulsiona inovaţia care conduce la succesul modelului nostru de afaceri sustenabil. Acelaşi model, datorită concentrării sale asupra dezvoltării sectorului regenerabilelor, digitalizării reţelelor şi a soluţiilor de energie sustenabilă, a contribuit la recunoaşterea Grupului nostru de către Corporate Knights Global 100 ca fiind una dintre cele mai sustenabile companii din lume şi un lider în tranziţia energetică", a adăugat el.

 

Tag-uri Nume: