Publicat: 18 Septembrie, 2014 - 11:25

O nouă infrastructură de încărcare a vehiculelor electrice a fost inaugurată în Umbria. Rețeaua cu zero emisii va conecta 15 dintre cele mai istorice orașe ale provinciei. În această dimineață, la Palazzo Donini, unde se află sediul guvernului regional din Umbria, președintele Regiunii Umbria, Catiuscia Marini, directorul Enel pentru Infrastructură și Rețele pentru Italia Centrală, Gianluigi Fioriti, și președintele companiei locale de utilități ASM Terni, Carlo Ottone, alături de alți reprezentați instituționali locali, au inaugurat rețeaua de reîncărcare a vehiculelor electrice, instalată de către Enel în 15 orașe istorice din Umbria. Cele 15 facilități de reîncărcare nou instalate se alătură celor 28 deja instalate în Perugia, celor 2 din Marsciano, provincia Perugia, și celor 2 din Passignano, aceeași provincie. În total, acum sunt 47 de facilități de reîncărcare pentru vehicule electrice în Umbria.

La un an de la semnarea memorandumului de înțelegere dintre Regiunea Umbria, Enel, ASM Terni și autoritățile municipale implicate în proiect, regiunea beneficiază acum de o rețea extinsă de încărcare a vehiculelor electrice, ce se află la dispoziția rezidenților și numeroșilor vizitatori care trec pe acolo.

Pentru a realiza acest lucru, Enel și ASM Terni au instalat același sistem de reîncărcare, care se bazează pe tehnologia Enel. Acest lucru înseamnă că infrastructura celor două distribuții este perfect interoperabilă, spre beneficiul utilizatorilor, care își pot reîncărca vehiculele folosind același card și fără alte costuri suplimentare. 

Inaugurarea de astăzi a rețelei de reîncărcare din Umbria a avut loc în cele două capitale de regiune, Perugia și Terni. Un convoi de mașini electrice, care transportau reprezentații instituționali, a plecat de la noua coloană Enel din Perugia, îndreptându-se spre destinația finală aflată la 80 km, respectiv infrastructura de reîncărcare a ASM din Terni.

În zilele ce urmează, noile puncte de reîncărcare voi fi inaugurate în alte municipalități care au semnat proiectul, în această ordine: Gubbio, Gualdo Tadino, Foligno, Spoleto, Cascia, Norcia, Marsciano, Narni, Castiglione del Lago, Città di Castello, Todi, Assisi și Orvieto. Toate aceste municipalități sunt localizate în provincia Perugia, cu excepția Narni și Orvieto, care sunt situate în provincia Terni. Turul mobilității electrice va fi finalizat în Assisi pe 2 octombrie.

Umbria devine astfel cea de-a doua regiune italiană, după Emilia Romagna, care beneficiază de un sistem de e-mobilitate care este interoperabil la nivel regional.

Cu o distanță medie de 40 km între municipalități, vehiculele electrice aflate pe drum vor avea autonomie perfectă, iar infrastructura de reîncărcare va putea susține întreg traficul dintre municipalități, acordând permise verzi rutelor turistice și itinerariilor culturale, care folosesc sistemul regional de drumuri.

Mai mult, rezidenții și vizitatorii își vor putea reîncărca vehiculele în regiunile vecine ale Umbriei, datorită distribuitorilor Hera, Iren (Emilia Romagna), Acea (Roma) și A2A (Milano), care au adoptat aceeași tehnologie.

Locața exactă a coloanelor de reîncărcare instalate în orașele din Italia poate fi găsită pe pagina de internet www.eneldrive.it, iar locația celei mai apropiate coloane și distanța acesteia de la vehiculul electric al utilizatorului poate fi accesată prin intermediul unei aplicații pentru smartphone.

Tehnologia inovatoare a sistemului de reîncărcare al Enel Distribuzione folosește puncte de reîncărcare publice și la domiciliu, care sunt echipate cu un contor electronic, alături de un sistem de gestionare de la distanță, făcând posibilă oferirea conducătorilor prietenoși cu mediul un serviciu de ultimă oră. Mai mult, le permite acestora să își reîncarce vehiculele simplu, în siguranță și economic. 

Enel a realizat proiectarea și producția acestei infrastructuri de rețea bazându-se pe tehnologia dezvoltată pentru propria rețea, cu peste 36 de milioane de contoare electrice inteligente instalate în casele din Italia și în străinătate. Aceste contoare, citite și gestionate de la distanță de către Enel, creează un sistem unic în lume, ce permite un număr de operațiuni care înainte necesitau prezența unui operator pentru a fi realizate de la distanță.