Publicat: 6 Decembrie, 2017 - 17:57

Enel S.p.A. ("Enel") a fost reconfirmat în indicele FTSE4Good, unde sunt listate companii în funcție de performanțele lor în domenii precum lupta împotriva schimbărilor climatice, guvernanţă, respectarea drepturilor omului și lupta împotriva corupției. Performanța acestor companii este evaluată pe baza unor criterii de mediu, sociale și de guvernanță ("ESG"). Prezența Enel în cadrul acestui indice a fost reconfirmată în urma evaluării FTSE4Good din luna decembrie 2017. Endesa, subsidiara spaniolă a Grupului Enel, a fost de asemenea inclusă în cadrul indicelui.

Creată de compania FTSE Russell, care dezvoltă indici la nivel mondial,  FTSE4Good reprezintă o serie de indici bursieri, concepuți pentru a sprijini investițiile în companiile sustenabile. Managementul bazat pe transparență și criteriile ESG definite în mod clar, fac din indicii FTSE4Good instrumente potrivite pentru o gamă largă de investitori, atunci când creează sau evaluează produse de investiții sustenabile.  

În plus față de FTSE4Good, Enel este de asemenea inclus în cei mai importanți indici de sustenabilitate din lume, inclusiv Dow Jones Sustainability Index World, indicii Euronext Vigeo Eiris, indicii STOXX Global ESG Leaders și Indicele Carbon Disclosure Leadership.

Angajamentul Enel de a respecta cele mai înalte standarde de sustenabilitate a atras din ce în ce mai mult atenția fondurilor de investiții responsabile social. Conform celor mai recente date din iunie 2017, fondurile de tip ISR (Investitor Responsabil Social) dețin 8,4% din totalul acțiunilor Enel, în creștere față de nivelul de 8 % din decembrie 2016, și reprezintă 11% din free-float-ul Grupului (10.5% din decembrie 2016).