Publicat: 11 Iunie, 2019 - 16:51
Acordul prevede livrarea în Vatican a 20 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice

Promovarea mobilității sustenabile în Vatican este obiectivul acordului semnat de Enel X, divizia de afaceri globală a grupului Enel dedicată produselor inovatoare și soluțiilor digitale, și de Guvernoratul Statului Vatican, care prevede livrarea a 20 de puncte de încărcare. Primele 12 puncte de încărcare au fost deja instalate, în timp ce restul de opt sunt în curs de livrare. În mod concret, Enel X livrează Vaticanului stații de încărcare pentru zone publice, fiecare cu puncte de încărcare de 22 kW care permit alimentarea a două vehicule electrice în același timp.

„Instalarea primelor elemente de infrastructură de încărcare Enel X în Vatican a demonstrat cât de necesară a devenit prioritizarea sustenabilității și protecției mediului atunci când trebuie să selectezi diferite opțiuni de mobilitate,” a declarat Alessio Torelli, director Enel X Italia. „Suntem încrezători că această decizie va servi drept exemplu, contribuind, în continuare, la răspândirea vehiculelor electrice în Italia. Pentru a promova tranziția către mobilitatea electrică, creăm o rețea capilară de infrastructură de încărcare și astăzi am făcut un pas important, amplificând angajamentul nostru constant în această direcție”.

Enel X continuă să implementeze planul privind infrastructura de încărcare în Italia, care prevede instalarea unei rețele de stații publice în întreaga țară. Obiectivul planului este de a instala 14.000 puncte de încărcare până în 2020, ajungând până la 28.000 la sfârșitul anului 2022. Până în prezent, peste 6.000 de noi puncte de încărcare au fost deja instalate.

Enel X a semnat, de asemenea, acorduri cu peste 900 de municipalități italiene, în timp ce în sectorul privat a semnat parteneriate cu principalii producători de automobile și a instalat puncte de încărcare în marile centre comerciale.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: