Publicat: 21 Septembrie, 2020 - 09:25
Share

 Fiecare kilometru parcurs pe Via Transilvanica aduce clienţilor care au optat pentru E.ON Green Home o reducere la factura de energie;

* Compania îşi propune, până la finalul anului viitor, extinderea acestui drum cu alţi 100 kilometri, implicând şi clienţii în acest demers;

E.ON Energie România, în calitate de Partener pentru Sustenabilitate în proiectul Via Transilvanica, a susţinut amenajarea în judeţul Sibiu a 100 de kilometri (din cei 115 aflaţi pe teritoriul judeţului), din drumul care străbate România de la Putna la Drobeta Turnu-Severin. Este un drum simbolic menit să-i ducă pe iubitorii de drumeţie şi de natură printr-o suită de poteci de la Putna, unde se odihneşte domnitorul Ştefan cel Mare, străbătând Transilvania şi toate bogăţiile culturale ale acesteia până la Drobeta Turnu-Severin, unde a intrat pentru prima dată în ţară Regele Carol.

Astfel, cu sprijinul E.ON, au fost amenajate pe teritoriul a 12 comune (Aţel, Axente Sever, Bazna, Biertan, Brateiu, Copşa Mică, Laslea, Mediaş, Micăsasa, Moşna, Şeica Mică şi Târnava) traseele de drumeţie, potecile şi drumurile de munte din zona Sibiului.

"Via Transilvanica este drumul care uneşte şi suntem mândri că E.ON este partener pentru sustenabilitate în acest proiect care va aduce iubitorilor de natură şi de istorie multe bucurii. Felicitări Asociaţiei Tăşuleasa Social pentru această iniţiativă minunată de ecoturism în care am avut onoarea să ne implicăm", declară Claudia Griech, Director General Adjunct E.ON Energie România.

"Acest drum de lungă distanţă ar putea să dea un nou sens turismului din România. De când am început proiectul am cunoscut locuri şi oameni care nu mi-am imaginat că pot exista. Trebuie să mulţumesc în mod special E.ON pentru că în 2021, în judeţul Sibiu, va fi sărbătorit anul european al drumeţiei şi să avem inaugurat drumul cu un an înainte de acest mare eveniment a fost un cadou nesperat", spune Alin Uhlmann Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Teşuleasa Social.

Pentru a încuraja mişcarea în aer liber şi a promova un stil de viaţă sustenabil, compania vine cu o ofertă adresată clienţilor optează pentru produsul E.ON Green Home şi anume o reducere de 5 lei la factura curentă de energie pentru fiecare kilometru parcurs pe Via Transilvanica. Clienţii care doresc să beneficieze de această reducere trebuie să acceseze secţiunea Green Steps din aplicaţia E.ON Myline pentru a înregistra traseul pe care îl parcurg. E.ON Green Home este un produs de energie electrică 100% verde, exclusiv din surse regenerabile: eoliană, solară şi hidro.

Mai mult, compania îşi propune, în următorul an, să susţină amenajarea a încă 100 de kilometri, implicând şi clienţii în acest demers: pentru fiecare factură electronică E.ON activată va fi amenajat un metru din acest drum, 100.000 facturi electronice activate însemnând 100 kilometri în plus pe Via Transilvanica.
Traseul Via Transilvanica are o lungime totală de peste 1.000 kilometri şi urmează să fie marcat pe întreaga lungime cu elemente de identificare specifice, din mate-riale durabile, care să permită buna orientare a călătorului.

Primii 100 de kilometri au fost finalizaţi în 2018, în judeţul Bistriţa-Năsăud şi până la acest moment au fost amenajaţi în total circa 800 de kilometri în judeţele: Su-ceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Mehedinţi şi Sibiu.

Inaugurarea tronsonului din judeţul Sibiu a avut loc duminică, 20 septembrie, la Biertan, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a numeroase personalităţi din domeniul academic, mass-media, artistic, precum şi din domeniul sportului, între care: Mihaela Miroiu, Andreea Esca, Dragoş Bucurenci, Amalia Enache, Tibi Uşeriu, Toma Coconea, Marius Manole şi Pavel Bartoş. Au onorat cu prezenţa principele Nicolae şi soţia Alina şi Charley Ottley, cunoscutul realizator britanic al documentarului "Wild Carpathia".

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

Tag-uri Institutii: